آشنایی با روش های نوسان گیری ارزهای دیجیتال

آشنایی با روش های نوسان گیری ارزهای دیجیتال

نوسان گیری ارزهای دیجیتال یکی از انواع استراتژی های معاملاتی در بازار محسوب می شود. بر اساس این استراتژی معامله گران در مدت زمان های کوتاه ( چند دقیقه تا چند ساعت ) می توانند سود مورد نظر خودشان را به دست بیاورند.

توجه داشته باشید که استراتژی نوسان گیری ارز دیجیتال بر اساس سود تجمیع شده است.اما این تعداد معاملات زیاد است که باعث می شود معامله گر به سود اصلی خود برسد. شما تصور کنید که به ازای هر ترید موفق ۱۰ دلار سود کنید. در ۱۰ ترید موفق شما صاحب ۱۰۰ دلار سود خواهید بود. این نکته ای مهم اما ساده است که برخی از معامله گران، به خصوص کسانی که تازه درگیر این نوع استراتژی می شوند، آن را فراموش می کنند.

قبل از اینکه بخواهیم سراغ استراتژی نوسان گیری ارز دیجیتال برویم، بهتر است به نکته ی مهم دیگری نیز در اینجا اشاره کنیم. توجه داشته باشید که نوسان گیری بر خلاف تصور کار چندان ساده ای نیست و نیاز به شناخت و تجربه نسبتا بالایی از بازار و سهم مورد نظر دارد. این نکته ای است که نه تنها در نوسان گیری ارزهای دیجیتال بلکه در تمامی بازارها صدق می کند.

در واقع با چند اندیکاتور یا چند استراتژی خرید و فروش کوتاه مدت نمی توان نوسان گیری موفقی را به صورت مداوم تجربه کرد. شناخت از بازار و خود ارز می تواند عامل موثر و تاثیرگذار در این بین باشد. بنابراین صفر تا صد نوسان گیری ارز دیجیتال زمانی به طور کامل رخ می دهد که شما چند سالی در بازار حضور فعال و مستمری داشته باشید و به نوعی شناختی کامل از این بازار و ارزهای آن به دست بیاورید.

نوسان گیری ارزهای دیجیتال، بازار پر نوسان

همانطور که گفتیم شناخت بازار برای انجام یک نوسان گیری موفق اهمیت بالایی دارد. گرچه بهتر است این شناخت را خودتان به صورت عملی به دست بیاورید، اما ما در این جا نیز سعی می کنیم قبل از ورود به بحث انواع روش های نوسان گیری ارزهای دیجیتال کمی بیشتر شما را با بازار ارزهای دیجیتال آشنا کنیم.

بازار ارزهای دیجیتال یک بازار تازه و نو پا است که عملا کمتر از ده سال است که به جهانیان معرفی شده است. یک بازار هر چه تازه و نوپا باشد همانقدر پر نوسان است و نمی تواند ثبات خوبی از خود نشان دهد. در کلام ساده تر هنوز بازار ارزهای دیجیتال نتوانسته ارزش ذاتی خودش را پیدا کند.

این موضوع می تواند یک شمشیر دو لبه برای استراتژی نوسان گیری ارز دیجیتال محسوب شود. در واقع پر نوسان بودن بازار به خوبی نشان می دهد که این بازار عملا فرصت های زیادی در بیشتر ارزهای دیجیتال به شما می دهد تا بتوانید از سود های کوتاه مدت آن بهره ببرید. اما از طرف دیگر این نوسانات زیاد کار تحلیل تکنیکال را سخت می کند و به نوعی این تحلیل را با درصد خطای زیاد همراه می کند.

این در حالی است که مهمترین ابزار شما در نوسان گیری ارزهای دیجیتال و سایر بازارها استفاده درست از تحلیل تکنیکال است. زمانی که تحلیل تکنیکال پر خطا باشد بدین معنی است که حرکت شما در بازار و گرفتن نوسان نیز پرخطا خواهد بود. این نیز دلیل دیگری است که می گوییم برای کسب توانایی صفر تا صد نوسان گیری ارز دیجیتال حتما خود بازار و ارز را به درستی بشناسید.

این شناخت هر چقدر عمیق تر باشد می تواند درصد خطای تکنیکال را پوشش بدهد وعملا شما را از خطاهای مختلف دور کند. همچنین دقت داشته باشید که این بازار پر نوسان عملا اجازه نمی دهد که سیگنال نوسان گیری ارز دیجیتال اعتبار چندانی داشته باشد.

تفاوت نوسان گیری و معاملات معمولی ارز دیجیتال

انجام معاملات معمولی برای بازه های زمانی طولانی مدت نیز نیاز به آموزش و استفاده از روش های مختلف دارد. برای این دسته از تریدها نیز نیاز است تا شما علاوه بر آموزش های لازم تمرین هم داشته باشید. اما روش ها و تکنیک های مورد استفاده برای هر یک از این موارد با هم متفاوت خواهد بود. از دیگر تفاوت های میان این دو روش سرمایه گذاری در بازار رمز ارزها باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • ترید معمولی و طولانی مدت معمولاً برای بازه های زمانی بیش از ۱ سال تا ۱۰ سال انجام می‌پذیرد. در حالی که در نوسان گیری تریدر معمولاً روی بازه زمانی ۱ روزه تا نهایت چند هفته تمرکز دارد.
  • در ترید معمولی دیگری خبری از بررسی‌های دم به دم نمودار و روند حرکت قیمت ارز دیجیتال نیست. در حالی که در نوسان گیری لازم است تا در بازه های زمانی خیلی کوتاه برای بررسی قیمت و نمودار ارز دیجیتال اقدام شود. در ترید معمولی اخبار و اتفاقات اقتصادی تأثیر چندانی روی نتیجه کلی نخواهند داشت. در حالی که اخبار منتشر شده می‌توانند روند کلی حرکت قیمت را در کوتاه مدت تغییر داده و باعث ورود تریدر به ضررهای سنگینی شوند.
  • هر رمز ارزی را نمی‌توان برای طولانی مدت خریداری و هولد کرد. در حالی که تعداد ارزهای دیجیتال با قابلیت نوسان گیری بسیار بیشتر هستند. شما باید در انتخاب بهترین ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری در هر روش به نکات بسیار مهمی دقت داشته باشید.

نوسان گیری یا معاملات روزانه در بازار رمز ارزها؟

اما نوع دیگری از روش ترید و سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد که در آن تریدرها در زمان بسیار کوتاه‌تری می‌توانند برای خرید و فروش ارز دیجیتال اقدام نمایند که اصطلاحاً به آن معاملات روزانه اطلاق می‌شود. در این روش سرمایه گذاری که یا به صورت مستقیم در بازار اصلی و یا در بازار فیوچرز ارزهای دیجیتال صورت می‌پذیرد، تریدر در طول یک روز برای خرید و در نهایت فروش یک رمز ارز اقدام می نماید. در این روش: معمولاً درصد رشد سرمایه خیلی زیاد نخواهد بود و تریدر معمولاً با یک رشد ۲ تا ۵ درصدی از بازار خارج می‌شود. این روش معامله گری در بازار ارز دیجیتال که نوع خاصی از نوسان گیری است، بیشتر برای افراد خیلی حرفه‌ای با سرمایه های قابل توجه صورت می‌پذیرد. در نظر داشته باشید که خود نوسان گیری یک روش پر خطر و پر ریسک برای سرمایه گذاری است. ترید روزانه به مراتب می‌تواند ریسک بیشتری را برای کاربران به دنبال داشته باشد. از این رو هیچ توصیه‌ای برای استفاده از این روش سرمایه گذاری در بازار رمز ارزها نداریم.

استفاده از انواع اندیکاتورها در نوسان گیری ارزهای دیجیتال

عمده تکیه نوسان گیر ها به تحلیل تکنیکال است و بخش بزرگی از این تحلیل نیز بر اساس اندیکاتورها می باشد.

شما با استفاده از اندیکاتورهای مختلف می توانید روند سهم را به درستی مشخص کنید. اما توجه داشته باشید که این اندیکاتورها نباید بیش از اندازه زیاد باشد. در کلام ساده تر استفاده از ده ها اندیکاتور به صورت هم زمان نمی تواند به شما کمک کند.

در واقع شما در نوسان گیری باید علاوه بر دقت در معامله گری، سرعت خوبی هم داشته باشید. این مسئله ای نیست که بتوان آن را با تحلیل ده ها اندیکاتور مختلف به دست آورد. شما باید کاری کنید که تا می توانید تحلیل ها سریع تر و دقیق تر شوند. همین روند شما را به چند اندیکاتور محدود می رساند. در این جا ما نمی توانیم نامی از این اندیکاتورها ببریم یا آن ها را به شما معرفی کنیم، علت این موضوع نیز کاملا ساده و مشخص است. شما برای هر سهم و برای هر موقعیت از بازار باید از اندیکاتورهای مناسبی استفاده کنید. این که کدام اندیکاتور برای کدام ارز دیجیتال مناسب است نکته ای است که بیشتر باید به آن از دید تجربه نگاه کرد. این نیز دلیل دیگری است که نشان می دهد نوسان گیری ارزهای دیجیتال بدون تجربه عملا یک نوع شرط بندی محسوب می شود. اندیکاتورها سایه ی سایه ی کندل ها هستند. بنابراین نمی توان با آن ها آینده سهم را پیش بینی کرد، اما می توان به واسطه آن ها گذشته را به خوبی تحلیل کرد. هر اندیکاتور و ابزاری که بتواند این گذشته را دقیق تر و درست تر تحلیل کند، عملا می تواند انتخاب مناسبی در نوسان گیری ارزهای دیجیتال محسوب شود. اگر تازه می خواهید سراغ نوسان گیری بروید، توصیه مهم دیگری نیز برای شما داریم. برای شروع نوسان گیری تایم فریم خودتان را کمتر از چند ساعت قرار ندهید. در واقع فکر نکنید که در قدم اول مانند یک نوسان گیر حرفه ای می توانید در چند دقیقه یا چند ثانیه به سود های خوبی برسید. این نوسان گیرها طی زمان به این قدرت و قابلیت رسیده اند. بنابراین بهترین ارز برای نوسان گیری برای شما ارزهای کم نوسان است که به شما این قدرت را می دهد که بتوانید در مدت چند ساعت بر اساس شناخت و تحلیل های خود دست به کار شوید.

رفته رفته که ارز دیجیتال مورد نظر خودتان را شناختید و با آن کنار آمدید می توانید کم کم تایم فریم خودتان را کوتاه تر کنید و تبدیل به یک تریدر حرفه ای شوید. اما مسلما برای این مرحله باید زمان قابل توجهی بگذرد و هیچ راه میانبری وجود ندارد.

نکته مهم آخر این است که سعی کنید روی یک یا دو ارز دیجیتال برای نوسان گیری تمرکز کنید. مادامی که در نوسان گیری حرفه ای نشده اید اصلا سراغ ارزهای کوچک تر نروید و برای شروع بهترین ارز می تواند همان بیت کوین باشد. با تمرکز روی یک ارز شناخت شما چند برابر افزایش پیدا می کند و عملا مدت زمان رسیدن به قدرت نوسان گیری در آن ارز را کوتاه تر می شود.

بهترین ارز دیجیتال برای نوسان گیری روزانه

به طور منطقی نوسان گیری نوعی استراتژی معاملاتی پر ریسک محسوب می شود. اما در این بین این که شما بخواهید چه میزان ریسک را تحمل کنید می تواند در انتخاب ارز دیجیتال مناسب برای شما موثر باشد. اساسا ارزهایی با عرضه و تقاضای بالا مانند بیت کوین یا اتریوم دارای یک ثبات قیمتی نسبتا مناسب هستند. از این رو نمی توان چندان این ارزها را به عنوان محل مناسبی برای نوسان گیری حرفه ای دانست. در واقع نوسان گیران حرفه ای همواره به دنبال نوسان های نسبتا بزرگ هستند. از این رو می توان گفت ارزهای میانی بازار مانند میم کوین و … می تواند گزینه مناسب خوبی برای نوسان گیری باشد. اما بگذارید کمی دقیق تر به این مسئله نگاه کنیم.

به طور کلی شما باید هدف سرمایه گذاری و نوسان گیری خودتان را مشخص کنید. به بیان ساده تر اگر شما بخواهید سود زیاد در معاملات کم داشته باشید باید سراغ ارزهایی بروید که نوسان های بالایی تجربه می کنند. اما مسلما این روش ریسک پذیری بالایی دارد. در واقع ممکن است شما با یک نوسان منفی نه تنها تمامی سود خود را از دست بدهید بلکه ممکن است تمامی سرمایه خودتان را در این بازی ببازید.

از این رو منطقی ترین روش در انتخاب بهترین ارز دیجیتال برای نوسان گیری این است که اساسا سراغ نوسان گیری کم اما در تعداد بالا رفت. به بیان ساده تر شما باید تعداد معاملات نوسان گیری خودتان را افزایش دهید اما به ازای هر معامله سود کمی داشته باشید. این گونه درصد ریسک شما کم می شود و احتمال از دست دادن سرمایه به میزان زیادی کاهش پیدا می کند.

در این چنین حالت بهترین ارز دیجیتال برای نوسان گیری می تواند ارزهای با ثبات و بالای جدول مانند بیت کوین و اتریوم باشد. این چنین ارزهایی گرچه نوسان کمی دارند اما به هر حال می توانند درصد ریسک معقولانه تری نسبت به سایر ارزها داشته باشد. اما باید در کل این مسئله را در نظر داشته باشید که اساسا بازار ارزهای دیجیتال یک بازار پر نوسان محسوب می شود.

از این رو حضور در این بازار و انتخاب استراتژی مانند استراتژی اسکالپ یا نوسان گیری می تواند خود به خود گزینه پر ریسکی محسوب شود. از این رو پیشنهاد ما این است که اساسا در بازار ارزهای دیجیتال اگر مبتدی هستید سراغ اسکالپ نروید و اگر می خواهید به هر دلیل در این بازار شروع به معاملات کوتاه مدت و اصطلاحا نوسان گیری کنید. حتما سراغ ارزهای با ثبات بروید. ارزهای پر نوسان می توانند در ثانیه ای شما را به زمین بزنند.

بنابراین اگر بخواهیم به صورت جمع بندی به موضوع نگاه کنیم می توانیم اینگونه بیان کنیم که بهترین ارز دیجیتال برای نوسان گیری همان ارزهای با ثبات و کم نوسان مانند بیت کوین و اتریوم می تواند باشد.

ثبت دیدگاه

کد امنیتی

0دیدگاه

دیدگاهی ثبت نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.