ارز دیجیتال Tellor با توکن TRB
Tellor یک شبکه اوراکل غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین است. این پروژه قراردادهای هوشمند موجود در شبکه اتریوم را به دادههای خارجی متصل میکند Tellor پروژه ایمن و شفافی است که با تمرکز بر امور مالی غیرمتمرکز (DeFi)
برای برنامههای غیرمتمرکز اتریوم طراحی شده است. تلور Tellor برای قراردادهای هوشمند اتریوم، دادههای ارزشمند، قابلاعتماد و پایدار خارج از زنجیره را فراهم میکند.
معمولاً کاربران برای دریافت دادههای زنده و بررسی اطلاعات مربوط به معیارهای بازار به صرافیهای دیجیتالی مراجعه میکنند. چراکه این صرافیها با در اختیار داشتن APIها به کاربران این امکان را میدهند تا به فیدهای قابلاعتماد دسترسی پیدا کرده و آنها را دنبال کنند. همچنین تلور Tellor به کاربران این امکان را میدهد تا از طریق فیدهای اوراکل تلور Tellor قراردادهای هوشمند مبتنی بر اتریوم، به تمام دادههای مورد نیاز خود در یک مکان دسترسی داشته باشند.
در واقع اوراکلهای تلور Tellor دادههای لحظهای، در دسترس، قابلاعتماد و تأیید شدهای را در اختیار کاربران قرار میدهد؛ بنابراین، کاربران میتوانند بدون مراجعه به صرافیهای دیجیتالی به دادههای معتبر بازار دسترسی پیدا کنند. این در حالی است که دسترسی قراردادهای هوشمند اتریوم تنها به اطلاعات موجود در قرارداد محدود میشوند. در نهایت میتوان گفت، اوراکل تلور Tellor با ایجاد یک اکوسیستم این امکان را به کاربران میدهد تا به اطلاعات قابلاعتماد، مورد تأیید و میزبانی شده در برنامههای غیرمتمرکز دیفای، دسترسی داشته باشند. تلور(Tellor) یک سیستم بدون واسطه اوراکل است که ایمن ترین راه برای نقل و انتقال رمزارزها را فراهم میکند. این سیستم با استفاده از جوایز، هدایا و یا تخفیفها و امکانات ویژه ای که به مانرها میدهند، آنها را ترغیب به ارائه دیتا میکنند و برای حفظ امنیت، این اطلاعات را به شکل بلاکچین بخش بندی میکند. توکن تلور (TRB) ، بخشی از کارکرد این سیستم را به عهده دارد.
قوانین تلور Tellor
این سیستم به دلیل نیاز به امینت و سرعت بالای تراکنشها از بلاکچین اتریوم استفاده میکند. بعد از آنلاین شدن اطلاعات و شروع به کار آنها این بلاکچینها غیر قابل تغییر و دستکاری هستند. این خواص و همچنین دسترسی جهانی به آنها، این بلاکچینها را گزینهی مناسبی برای نقل انتقالات و همچنین بستن قراردادهای هوشمند دیجیتال میکند و بنا به ساختار کلی بلاکچین دسترسی به اطلاعات داخلی (Off-chain) این رمزارزها غیر ممکن است. حال که دیدیم تلور Tellor چیست به سراغ توکنومیک آن میرویم. ارز دیجیتال تلور Tellor توکن بومی پروژه تلور Tellor بوده و با نماد TRB نمایش داده میشود. تیم توسعهدهنده تلور Tellor محدودیت برای حداکثر عرضه این توکن در نظر نگرفته و تاکنون 2.333.232 TRB، وارد گردش بازار شده است. همانطور که مشخص است عدم وجود محدودیت حداکثر عرضه، سبب افزایش تورم این توکن میشود؛ اما با این حال، با افزایش عرضه TRB، نرخ تورم نیز کاهش پیدا میکند. علاوه بر این، تنها نیمی از پاداش هر بلاک به ماینرها تعلق گرفته و نیم دیگر آن با هدف مقابله با تورم، سوزانده میشود. در نتیجه میتوان گفت سیستم پاداشدهی Tellor تلور علیه تورم عمل میکند.
ارزش بازار ارز دیجیتال تلور Tellor نیز با ضرب تعداد کوینهای تلور در گردش در قیمت فعلی این کوین به دست میآید. در نتیجه ارزش بازار تلور و تمام ارزهای دیجیتال با تغییر میزان تعداد کوینهای در گردش و قیمت خرید و فروش کوین، تغییر میکند.
تیم توسعهدهنده ارز دیجیتال تلور Tellor
پروژه رمزنگاری تلور Tellor در سال 2019 توسط Brenda Loya و Michael Zemrose راهاندازی شده است، دفتر تیم توسعهدهنده این پروژه در کشور آمریکا مستقر است. در مراحل ابتدایی توسعه پروژه، ایده اصلی آن با هدف حل مشکلات مربوط به اوراکل، کاهش هزینهها و افزایش سرعت فیدهای خارج از زنجیره، ارائه شده بود.
Brenda Loya با سمت مدیرعاملی پروژه Tellor تلور، در زمینه بلاک چین، علم داده و مقیاسپذیری تجربه زیادی دارد. از طرفی تیم توسعهدهنده Tellor، پیش از تلور طراح و مجری پروتکل Daxia بوده است، این پروتکل مربوط به مشتقات رمزنگاری بوده و درست مانند تلور بر روی شبکه اتریوم میزبانی میشود.
اخیراً این تیم جدیدترین ارتقا تلور Tellor را با نام TellorX راهاندازی کرده است. در این نسخه برای افزایش سرعت، کارایی و مقیاسپذیری پروژه از پروتکل اجماع Proof of Work به اجماع Proof of Stake ارتقا پیدا کرده است. پروژه تلور Tellor در سه دور، در مجموع 400000 دلار سرمایه جمعآوری کرده است. بایننس نیز به عنوان یکی از محبوبترین و موفقترین شرکتهای فعال در این صنعت، مبلغ 250000 دلار در تلور Tellor سرمایهگذاری کرده است.
ویژگیهای ارز دیجیتال تلور Tellor
پروژه تلور Tellor ویژگیهای زیادی دارد. با این حال، بد نیست اگر بدانید بهترین ویژگی پروژه تلور Tellor چیست. با توجه به موارد ذکر شده در بخشهای قبل میتوان گفت مهمترین ویژگی پروژه تلور این است که این پروژه به روشی قابلاعتماد، غیرمتمرکز و ایمن به کاربران قراردادهای هوشمند اتریوم این امکان را میدهد تا به اطلاعات خارج از زنجیره دسترسی پیدا کنند. علاوه بر این، منبعیابی دادههای خارج از زنجیره تلور Tellor کاملاً مقرون به صرفه بوده و در زمان کوتاهی انجام میشود. چراکه فیدهای داده تلورTellor در صورت درخواست کاربران، هر 5 دقیقه یک بار بهروزرسانی میشوند.
درصورتیکه درخواست کاربران به تعداد کافی رسیده باشد، ماینرهای سهامدار، درخواست ارائه شده را بررسی و پردازش میکنند. سپس این ماینرها در کنار حل یک معادله با منبعیابی اطلاعات درخواستی و تأیید اعتبار آن، به این درخواست پاسخ میدهند. تلور Tellor این اجازه را میدهد تا سایر کاربران شبکه نیز از همان دادهها استفاده کنند. TRB از طریق سیستم تشویقی ترکیب شده با شبکه ماینرها، game theory و اوراکلها و اجازه دادن به کاربران برای درخواست و دریافت دادههای درخواستی، سبب تقویت شبکه شده است.
امنیت ارز دیجیتال تلور Tellor
شبکه تلور Tellor با استفاده از مکانیسم اجماع Proof of Work ایمن شده است. امنیت شبکه به ماینرهای سهامداری بستگی دارد که به درخواست کاربران جهت ارائه دادههای خارج از زنجیره، پاسخ میدهند. در نتیجه ماینرها در مقابل مشارکت در ایمنسازی شبکه تشویق شده و پاداش دریافت میکنند. جهت اثبات اعتبار دادههای ارائه شده توسط ماینرها، لازم است 1000 توکن را به عنوان تضمین و وثیقه در شبکه به اشتراک بگذارند. به این ترتیب کاربران از مرتبط و معتبر بودن دادههای ارائه شده توسط ماینرها مطمئن میشوند.
مانند سایر پروژههای رمزنگاری ارزش ذاتی پروژه تلور Tellor نیز به ظرفیت فنی، کاربرد و فناوری استفاده شده در طراحی و توسعه پروژه وابسته است. همه این عناصر، تعیینکننده ارزش ذاتی تلور Tellor هستند، اما معیار اغلب با ارزش بازار تلور Tellor که از طریق قیمت TRB بیان میشود، مطابقت ندارد. همانطور که در پروژههای دیگر شاهد بودهایم ممکن است یک پروژه از نظر کاربرد و معیارهای فنی در سطح بالایی قرار داشته باشد، اما به دلیل عدم اقبال عمومی و معرفی مناسب در رسانهها و شبکههای اجتماعی، توکن بومی پروژه نسبت به ارزش ذاتی خود پروژه، قیمت پایینتری در بازار داشته باشد.
هر چه تعداد کاربران شبکه بیشتر باشد، ارزش تلور Tellor و توکن TRB آن نیز افزایش پیدا میکند. بسته به فعالیت و حجم معاملات، سطح خرید و فروش توکن TRB نیز کم و زیاد میشود. قیمت توکن TRB نیز مانند بسیاری دیگر از ارزهای دیجیتال، تحت تأثیر وضعیت ناپایدار بازار، تغییرات مکرری داشته است. بنابراین، قیمت ارز دیجیتال تلور Tellor با توجه به وضعیت صعودی یا نزولی بازار بسیار متفاوت بوده است.
نحوه عملکرد پروژه تلور Tellor
Tellor پروژه رمزنگاری شدهای است که بر روی شبکه اتریوم میزبانی شده و معرف یک شبکه اوراکل است. این پروژه دادههای خارج از زنجیره را در اختیار قراردادهای هوشمند مبتنی بر اتریوم قرار میدهد. در واقع تلور مانند واسطی میان قراردادهای هوشمند شبکه اتریوم عمل کرده آنها را به دادههای خارج از زنجیره متصل میکند. در نهایت این امر سبب میشود تا برای کاربران شبکه فیدهای قابلاعتماد ایجاد شود. به این ترتیب تلور با تمرکززدایی و استفاده از اوراکلها نیاز به وجود یک شخص ثالث را به طور کلی از بین میبرد. جهت ارائه اطلاعات مطمئن و قابلاعتماد به درخواستکنندگان اطلاعات، تلور Tellor به شبکهای از ماینرهای به هم پیوسته متکی است، این ماینرها بر روی حل مشکلات کار میکنند. به عنوان مثال، ماینرها از طریق حل معادلات ریاضی به تأیید فیدهای اطلاعاتی و انواع دادههای درخواستی اقدام میکنند. همچنین همانطور که اشاره شد، پروتکل زیربنای این مکانیسم، Proof of Work است.
از طریق این مکانیسم شبکه تلور Tellor مانع دستکاری منابع اطلاعاتی خارج زنجیرهای میشود. فیدهای اطلاعاتی تلور Tellor نیز از طریق قراردادهای هوشمند تلور هر دقیقه یک بار به روزرسانی میشوند. شبکه با اختصاص یک سیستم پاداشدهی، ماینرها را به ارائه راهحلهای دقیق و اطلاعات درست تشویق میکند. از طرفی از آنجاییکه شرکت در شبکه و تبدیل شدن به ماینر نیاز به استیک مقداری توکن TRB دارد، ماینرهایی اطلاعات نادرستی را به کاربران ارائه میدهند، توکنهای استیک شده خود را از دست خواهند داد. به این ترتیب فیدهای اوراکل تلور Tellor پایدار، قابلاعتماد، ایمن و غیرمتمرکز باقی خواهند ماند.
کاربرد ارز دیجیتال تلور Tellor چیست؟
پس از این که فهمیدیم پروژه تلور Tellor چگونه کار میکند، باید بببینیم کاربرد ارز دیجیتال تلور Tellor چیست. ارز دیجیتال تلور Tellor به عنوان توکن بومی این شبکه کاربردهای متعددی دارد. اغلب پروژههای رمزنگاری از توکن بومی خود با هدف پرداخت پاداش مشارکت در شبکه استفاده میکنند. در تلور نیز مشارکتکنندگان شبکه میتوانند در عوض ارائه دادههای معتبر به کاربران شبکه در قالب توکن TRB پاداش دریافت کنند. اما این مورد تنها کاربرد توکن TRB نیست. سیستم پرداخت: کاربران میتوانند با استفاده از توکن TRB، دادههای خاص مورد نیاز خود را بازیابی کنند. زمانی که ماینرها دادههای درخواستی را در بلاک چین ارسال میکنند، شبکه از طریق توکن TRB هزینه ارائه اطلاعات درخواستی را به آنها پرداخت میکند. سیستم پاداش: زمانی که ماینرها اطلاعات درخواستی را به سیستم تلور Tellor ارسال میکنند، پاداشهایی در قالب توکنهای TRB به آنها ارائه میشود. تیم توسعهدهنده تلور Tellor نیز 10 درصد از پاداش استخراج را دریافت میکند. ایجاد رقابت: افرادی که قصد دارند به عنوان ماینر در شبکه تلور فعالیت داشته باشند، باید 1000 توکن TRB ،Tellor را در شبکه استیک کنند. جبران و حل اختلافات: در صورت بروز اختلاف در مورد صحت دادهها افراد از توکن TRB در سیستم رأیگیری استفاده میکنند.
پروژه تلور Tellor میتواند به عنوان یک منبع اطلاعاتی خارج زنجیرهای برای قراردادهای هوشمند شبکه اتریوم استفاده شود. یعنی درست جایی که از تلور به عنوان یک سیستم اوراکل غیرمتمرکز میزبانی میشود. کاربران میتوانند برای اتصال به برنامههای غیرمتمرکز دیفای (DeFi Dapps) دادههای خارج از زنجیره را از طریق تلور Tellor دریافت کنند. اینطور که به نظر میرسد اوراکلها بیشترین کاربرد و درخشانترین آینده را در اکوسیستم دیفای خواهند داشت. چراکه Dappها به طور مداوم و در لحظه به دادههای واقعی و خارج از زنجیره نیاز دارند.
همچنین کاربران میتوانند از این شبکه برای پرداخت یا درخواست اطلاعات خارج از زنجیره استفاده کنند. علاوه بر این افراد میتوانند با استیک مقداری توکن TRB به ماینر تبدیل شده و سود کسب کنند. در نهایت نیز معاملهگران میتوانند با خرید و فروش این توکن از طریق صرافیهای دیجیتالی، سود کسب کنند.
تلور این مسائل را با ساخت سیستمی که در آن دو طرف قرارداد میتوانند از ماینرها درخواست کنند تا اطلاعات موجود در بلاکچینهای آن چین (On-chain) را تکمیل کنند، حل کرد. بطور کلی سیستمهای اوراکل، قراردادهای هوشمند دیجیتال را از بسیاری از مشکلات رهایی بخشیدند و از جنبههای زیادی کار را برای معامله گران و پرداختهای آنلاین ساده نمودهاند.
ثبت دیدگاه
0دیدگاه
دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.