شبکه TRC20 چیست؟
بلاک چین ترون (TRON) برای پشتیبانی از محتوای دیجیتالی رایگان و غیرمتمرکز طراحی شده است و در عین حال هزینه تراکنش ها را از طریق توکن های TRON (TRX) پایین نگه می دارد.
TRON، یک پلتفرم بلاک چین برای برنامه های غیر متمرکز (dApps) است. توسعه ارز دیجیتال ترون TRON و شبکه آن در سال 2017 توسط یک سازمان غیر دولتی در سنگاپور، توسط جاستین سان، آغاز شد. TRON به عنوان یک توکن ERC20 در شبکه اتریوم آغاز به کار کرد تا اینکه در سال 2018 این پلتفرم اقدام به راه اندازی شبکه اصلی خود، یعنی شبکه TRC20 کرد. این شبکه به سرعت در میان کاربران کریپتو محبوب شد به طوری که بیشتر پروژه های بلاکچین به این شبکه منتقل شدند. شبکه TRC20، شبکه اصلی ارز دیجیتال ترون است که در چند سال ابتدایی راه اندازی خود با سرعت زیادی به پیشرفت خود ادامه داد و در میان کاربران محبوبیت بالایی پیدا کرد. این شبکه توانست در کمتر از یکسال، رکورد تعداد تراکنش ها در بلاکچین را جا به جا کند و جایگاه نخست را از آن خود کند. TRC20 شامل استانداردها و قوانینی است که برای برنامه های غیر متمرکز یا dapp و همچینین توکن ها و رمز ارزهای جدید تعریف می شود. از آن جایی که شباهت های بسیاری بین دو شبکه TRC20 و ERC20 و استانداردهای این دو شبکه وجود دارد، تیم سازنده و توسعه دهنده شبکه ترون TRC20 با ایجاد تبلیغات گسترده سعی کردند، تا بیشتر پروژه های بلاک چین را از ERC20 یا اتریوم به شبکه ترون منتقل کنند که در این کار موفقیت چندانی حاصل نشد. TRC20 که به عنوان USDT-TRON نیز شناخته می شود، تتر USDT است که در شبکه TRON صادر می شود. TRC20 یک توکن استاندارد فنی است و بر اساس شبکه TRON یا بلاک چین با استفاده از آدرس TRON کار می کند، به این معنی که تمام تراکنش های انجام شده با TRC20 در شبکه TRON انجام می شود. در سال 2017 بود که ارز دیجیتال ترون توسط Justin sun ایجاد شد. در ابتدای کار، ارز دیجیتال ترون(TRON) کار خود را به عنوان توکنی در بستر بلاک چین اتریوم(ERC20)، شروع کرد، یک سال بعد در سال 2018 بود که تیم توسعه دهنده ارز دیجیتال ترون تصمیم گرفت شبکه بلاک چین اصلی و اختصاصی خود را ایجاد کند، به این ترتیب بود که شبکه TRC20 به وجود آمد. اما این شبکه فراتر از انتظار ظاهر شد و به سرعت محبوبیت خود را میان کاربران شبکه افزایش داد. شبکه بلاک چین ارز دیجیتال ترون در همان سال های ابتدایی به سرعت پیشرفت کرد و در سال 2019 طی 300 روز توانست رکورد تعداد تراکنش را بزند و از ارز دیجیتال بیت کوین پیشی بگیرد. TRC20 در واقع مجموعه ای از قوانین و استانداردها می باشد که برای تمامی برنامه های غیرمتمرکز(DAPP) یا توکن های جدید، تعریف می شود.
تیم توسعه دهنده ارز دیجیتال ترون قصد داشتند با تبلیغات زیاد، طرافداران و توکن های شبکه ERC20 را به طرف شبکه TRC20 جذب کنند. به همین دلیل است که میان این دو شبکه، شباهت های زیادی وجود دارد. در واقع بسیاری از استانداردهای TRC20 مشابه استانداردهای ERC20 است. گفتنی است که با وجود تبلیغات گسترده ارز دیجیتال ترون، بسیاری از پروژه ها، از شبکه ارز دیجیتال اتریوم به شبکه ترون منتقل نشدند. ویژگی های استاندارد TRC20 شامل موارد زیر هستند: • به هنگام استفاده از dApps، توکن TRC20 تعویض نشانه را فعال می کند. • دارنده توکن TRC2 می تواند به طور قابل توجهی از داده ها را بدون هیچ محدودیتی استفاده کند. • هر تراکنش انجام شده در پلتفرم و شبکه ترون یا TRC20 را می توان به راحتی از طریق دفتر کل عمومی نظارت کرد. • پرداخت ها در TRC20 از طریق یک شبکه همتا به همتا غیرمتمرکز پردازش می شوند. • توکن های TRC20 قابل استفاده در کیف پول های Tron در چندین پلتفرم مانند ویندوز، اندروید، iOS و macOS هستند. • دارای ظرفیت بالا به دلیل انجام سریع تراکنش ها هستند. • شبکه TRC20 کاملاً مقیاس پذیر است و می تواند با گسترش سازمان به تعداد زیادی از کاربران کمک کند. • TRC20 دارای یک رابط قابل تنظیم با قابلیت دسترسی به مخاطبین هوشمند است. • سیستم اجماع اثبات سهام داخلی TRON می تواند به جلوگیری از ایجاد زنجیره های تقلبی کمک کند.
مزایای توکن های TRC20
- شبکه TRC20 تعویض توکنها را فعال می کند؛ توکن های ارز دیجیتال TRC20 را میتوان در حین استفاده از آن در dapps مبادله کرد، که باعث می شود تراکنش ها سریع تر انجام شوند.
- توکن های TRC20 موجب دسترسی نا محدود می شوند؛ کاربران دسترسی نامحدودی به داده ها خواهند داشت، از این رو انتقال اطلاعات یا ارزهای رمزنگاری شده را می توان بدون هیچ مشکلی انجام داد.
- توکن های TRC20 موجب شفافیت و صراحت در تراکنش ها می شوند؛ همه تراکنش هایی که در شبکه ترون انجام می شوند عمومی هستند، که باعث می شود در صورت بروز هرگونه اختلاف یا خطای احتمالی به راحتی قابل ردیابی باشد.
- توکن های TRC20 مقرون به صرفه هستند؛ در مقایسه با تراکنش هایی که در سایر شبکه های محبوب بلاک چین و ارزهای دیجیتال انجام می شود، هزینه هر تراکنش در این شبکه کمتر است.
- توکن های TRC20 مقیاس پذیری بالایی دارند؛ ماهیت شبکه TRC20 و توکن های آن، بسیار مقیاس پذیر است و توانایی انجام بیش از 2000 تراکنش در هر ثانیه را دارد. شبکه غیرمتمرکز همتا به همتا و قابل دسترس بودن در سطح جهانی، تراکنش های فوری، پشتیبانی از چندین توکن و همچنین ارائه امنیت بالا، از دیگر مزایا و ویژگی هایی است که شبکه TRC20 در خود جای داده است و محبوبیت زیادی را میان سایر شبکه ها به دست آورده است.
توکن TRC20
ارز دیجیتال اصلی شبکه TRC20، رمز ارز ترون(TRON) می باشد. با این وجود این شبکه دارای سه توکن اصلی با نام های: جاست، وینک و بیت تورنت می باشد.(به تمامی توکن هایی که از استاندارد TRC20 پیروی می کنند، توکن TRC20 گفته می شود.) اما نکته قابل توجه این است که بیشترین مقدار حجم معامله در روز، مربوط به هیچ کدام از این ارز های دیجیتال، نام برده شده نمی باشد! در واقع بیشترین مقدار حجم معامله در شبکه TRC20، مطعلق به ارز دیجیتال تتر(USDT) می باشد. ارز دیجیتال تتر به عنوان سر دسته استیبل کوین ها(STABLE COIN)، امروزه حجم بازارش به بالای 10 میلیارد دلار می رسد.
تفاوت ERC20 با TRC20
1_ اصلی ترین تفاوت بین این دو شبکه در مدل اجماع می باشد. تراکنش ها در شبکه بلاک چین اتریوم از طریق ماینینگ انجام می شود، این روش اجماع، غیرمتمرکز است و تامین درآمد در آن از طریق استخراج می باشد. اما روش اجماع در بلاک چین ترون به این شکل نیست، و اجماع شبکه ترون از طریق استیک کردن انجام می شود. اما نحوه اجماع در این شبکه به این صورت نیست که هر کسی بتواند با استیک کردن هر مبلغی، در کار تایید تراکنش ها شرکت کند. در واقع هر از چند گاهی از میان کاربران شبکه، افرادی که بیشترین میزان ارز دیجیتال TRX دارند، انتخاب می شوند تا در شبکه TRC20 به تایید تراکنش ها بپردازند. بدیهی است که در شبکه TRC20 تامین درآمد از طریق استیک و نگه داری می باشد.
2_ تفاوت بعدی این دو شبکه در سرعت و مقدار کارمزد می باشد. اگر بخواهیم شبکه ارز دیجیتال اتریوم را با شبکه ارز دیجیتال بیت کوین مقایسه کنیم، به طور قطع می توان گفت شبکه ERC20 اتریوم، هم از نظر سرعت و هم از نظر میزان کارمزد، بهتر است. اما وقتی مقایسه را بین دو شبکه ERC20 و شبکه TRC20 ترون انجام دهیم، شبکه ترون با اختلاف زیاد از شبکه ERC20 پیشی می گیرد. از نظر سرعت، شبکه اتریوم به طور میانگین در هر ثانیه، حداکثر 30 تراکنش را انجام می دهد اما شبکه ترون در هر ثانیه می تواند تا 2150 تراکنش را انجام دهد. از نظر کارمزد نیز شبکه ترون، برای نقل و انتقال در این بستر، به طور میانگین کارمزد کمتری نسبت به شبکه اتریوم، می گیرد.
کارمزد تقریبی برای نقل و انتقال ارز دیجیتال ترون، بین 0 تا 1 ترون می باشد. در واقع در برخی پلفترم ها مانند ترون ولت، کارمزد جا به جایی این رمز ارز صفر است! و میانگین مدت زمانی که طول می کشد تراکنش شما انجام شود به طور واقعی زیر 3 دقیقه است.
3_ یکی دیگر از تفاوت ها، در میزان محبوبیت این دو شبکه می باشد. از آنجایی که شبکه اتریوم سابقه بیشتری دارد میزبان توکن های بیشتری نیز می باشد و همین اتفاق موجب شده است که صرافی ها و کیف پول های بیشتری از شبکه ERC20 پشتیبانی کنند. 4_ به طور کلی از آن جایی که شبکه بلاک چین ترون، جدیدتر است، تکنولوژی به کار رفته در بلاک چین آن نیز پیشرفته تر می باشد. اما از آپدیت های فوق العاده ی تیم توسعه دهنده اتریوم نیز نمی توان چشم پوشی کرد. تیم توسعه دهنده ترون ادعا می کند که، شبکه TRC20 می تواند به صورت گسترده به توکن های زیادی سرویس دهد. همچنین این تیم معقد است بلاک چین ارز دیجیتال ترون بسیار مقیاس پذیر می باشد. همین ویژگی ها باعث شده است که، برنامه های غیرمتمرکز(DAPP) بتوانند به راحتی در این بستر، از قرارداد های هوشمند موجود در شبکه TRC20 استفاده کنند و تا همیشه بدون اشکال به کار خود ادامه دهند.
جمع بندی: ارز دیجیتال اصلی شبکه TRC20، رمز ارز ترون(TRX) می باشد. همچنین این شبکه دارای سه توکن اصلی است. اما بیشترین حجم معامله در این بستر متعلق به ارز دیجیتال استیبل تتر(USDT) می باشد. استاندارد TRC20 در واقع مجموعه ای از قوانین است که برای توکن ها و پروژه هایی که می خواهند از شبکه ترون استفاده کنند، تعریف می شود. به تمامی توکن هایی که از شبکه TRC20 استفاده می کنند، توکن TRC20 گفته می شود.
درابتدا تیم توسعه دهنده ترون استاندارد TRC10 را معرفی کرد. اما از آنجایی که در شبکه TRC10 امکان استفاده از قراردادهای هوشمند وجود نداشت، این تیم تصمیم گرفت استاندارد TRC20 را تعریف کند. تا پروژه ها و توکن های TRC20 بتوانند در این بستر از قراردادهای هوشمند نیز استفاده کنند.
تفاوت اصلی شبکه ERC20 با TRC20 در نوع اجماع می باشد. تایید تراکنش در شبکه ترون بر اساس استیک کردن است و در شبکه اتریوم بر اساس ماین کردن می باشد. تفاوت دیگر در سرعت و کارمزد می باشد که شبکه TRC20 در هر دو مورد از ERC20 بهتر عمل می کند.
ثبت دیدگاه
0دیدگاه
دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.