معرفی رمزارز سی (Sei)
شبکه سی (Sei)، بلاک چین لایه یک همهکاره و متنبازی است که برای ترید و تبادل داراییهای دیجیتال طراحی شده و با سرعت و کارایی بالا، امکان پیادهسازی صرافیهای غیرمتمرکز را فراهم میکند.
بلاک چینهای نسل اول مانند بیت کوین، ایده جدید و جذابی را در زمینه انتقال ارزش، بدون نیاز به وجود واسطهها عرضه کردند. اما این بلاک چینها با محدودیتهای عمدهای در زمینه سرعت، هزینه، قابلیت گسترش و تنوع کاربردها روبرو بودند.
بلاک چینهای نسل دوم مانند اتریوم، قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند را به فناوری بلاک چین اضافه کردند. این قابلیت باعث شد که کاربردهای جدید و خلاقانهای در زمینه دیفای، گیمینگ، NFT و … ایجاد شوند، اما این بلاک چینها هم با مشکلات عملکردی مانند پایین بودن ظرفیت پردازش، بالا بودن هزینه تراکنش، مقاوم نبودن در برابر فرانترانینگ و سازگار نبودن با سایر بلاک چینها، دست و پنجه نرم میکنند.
بلاک چینهای نسل سوم مانند سولانا، سعی کردهاند تا با استفاده از الگوریتمهای هماهنگی جدید و موازیسازی پردازش، سطح سرعت و کارایی را بهبود بخشند، اما این بلاک چینها هم با چالشهای امنیتی و کاربرپسند نبودن روبهرو هستند. شبکه سی (Sei) چارچوب جامع و منحصربهفردی را برای حل مشکلات فوق ارائه میدهد؛ این شبکه با استفاده از الگوریتم هماهنگی دوگانه، تضاد بین سرعت و امنیت را حل میکند.
الگوریتمی که از دو مکانیسم هماهنگی مجزا، یکی برای تایید سریع تراکنشها و دیگری برای حفظ امنیت شبکه، بهره میبرد و این گونه شبکه سی (Sei) میتواند تراکنشهایی را با سرعت ۳۸۰ میلیثانیه و ظرفیت ۲۰ هزار تراکنش در ثانیه پردازش کند.
شبکه سی (Sei) چیست؟
شبکه سی خود را به عنوان یک بلاکچین لایه اول Sector-Specific معرفی میکند. ما بلاکچینهای عمومی مثل اتریوم را داریم که هر پروژهای با هر هدفی میتواند از آن استفاده کند. همچنین شبکهای مثل کازموس به هر برنامه غیرمتمرکز اجازه میدهد تا بلاکچین مخصوص برنامه (App-Apecific blockchain یا Appchain) ایجاد کند (ازموسیس از این قابلیت استفاده میکند)، پس هر زنجیره متعلق به یک برنامه است. Sei Network بلاکچینی است که رویکرد ترکیبی دارد و از مزایای هر دو استفاده میکند. شبکه سی میتواند میزبان تعداد زیادی اپلیکیشن در یک حوزه خاص یعنی صرافی غیرمتمرکز یا دکس باشد، برای همین این شبکه Sector-Specific یا مخصوص یک بخش است.
هدف شبکه سی (Sei) چیست؟
قبل از اینکه به جزئیات شبکه سی (Sei) و ویژگیهای آن بپردازیم، بهتر است بدانیم که هدف شبکه سی (Sei) چیست و در صدد حل چه مشکلاتی است؟
زنجیرههای همهمنظوره مانند اتریوم برای موارد استفاده خاص مثل صرافیهای غیرمتمرکز بهینه نشدهاند. سی (Sei) این مشکل را حل کرده و برای صرافیهای غیرمتمرکز نیز بهینه شده است. بهخاطر شلوغی زنجیرههای همهمنظوره، نمیتوان یک مبادله مدل اردر بوک (order book) را بر روی آنها ایجاد کرد. سی (Sei) این مشکل را نیز برطرف میکند. لایههای سطح ۱ بسیار کند هستند و نمیتوانند تجربه معاملاتی شبیه به صرافیهای متمرکز ارائه دهند. سی (Sei) سرعت و توان عملیاتی را بسیار بالا برده و تجربه هیجانانگیزی از معاملات را به ارمغان میآورد. شبکه سی استدلال میکند که DeFi به دو دسته تقسیم میشود: پروتکلهایی که بر روی زنجیرههای همهمنظوره مانند اتریوم ساخته شدهاند و پروتکلهایی که دارای app-chain مانند Osmosis (OSMO) هستند. هدف SEI تبدیل به نقطه عطفی بین این دو پروتکل است.
شبکه سی (Sei) چطور کار میکند؟
شبکه سی برای اجماع سراغ تندرمینت و گواه اثبات سهام و برای برقرای ارتباط با شبکههای مختلف در کازموس و استفاده از فناوری IBC، سراغ Cosmos SDK رفته است. این دو نقشی اساسی در اکوسیستم کازموس دارند و Sei Network آنها را برای هدف خاص خودش، یعنی صرافی غیرمتمرکز بهینه کرده است.
یکی از مشکلات اصلی دکسها این است که سفارشات به صورت On-Chain پردازش نمیشوند، اگر هم به صورت آنچین پردازش شوند منجر به شلوغی بیش از اندازه آن شبکه میشوند. راه دیگر هم پردازش آنچین روی بلاکچینهای سریع است که از بین غیرمتمرکز بودن یا امنیت، یکی را فدا میکنند. شبکه سی به جای اجرای اردرها به صورت یک به یک، همه آنها را جمع و در یک زمان به صورت یکجا اجرا میکند. اصطلاحا پردازش سفارشها به صورت دستهای مکرر (Frequent Batch Auction) انجام میشود. به این ترتیب جلوی فرانت رانینگ نیز گرفته میشود و شبکه در مقابل MEV (ارزش قابل استخراج ماینر) مقاوم است.
شبکه سی از اوراکل قیمت بومی بهره میبرد که دادههای قابلاعتمادی ارائه کرده و وابستگی خارجی را کم میکند. به جای اینکه قراردادن سفارش و اجرای آن در دو تراکنش مجزا انجام شود، این کار طی یک تراکنش انجام میشود. همچنین مارکتمیکرها و تریدرهای حرفهای برای پرداخت هزینه گس کمتر، میتوانند در یک تراکنش، چندین سفارش را در بازارهای مختلف ثبت کنند.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید بلاکچین سی (Sei)، بر خلاف بسیاری دیگر از شبکههای لایه ۱، مجوز محور (Permissioned) محسوب میشود. این یعنی اگر یک برنامه متمرکز میخواهد از بستر این شبکه استفاده کند، ابتدا باید پروپوزال ارائه دهد و اگر حاکمیت رای به تایید آن داد، میتواند برای استقرار قرارداد هوشمند اقدام کند.
امنیت و مقیاسپذیری سی (Sei)
شبکه سی (Sei) امنیت و مقیاسپذیری را به خطر نمیاندازد و آنها را به عنوان اولویتهای اصلی خود مطرح میکند. این شبکه توسط برخی از برجستهترین مؤسسات در جهان محافظت میشود و از ابتدا با تمرکز بر جلوگیری از تزلزل در امنیت ساخته شده است.
از نظر مقیاسپذیری، شبکه سی (Sei) برای پشتیبانی از بزرگترین برنامههای موجود در جهان طراحی شده است. این مقیاسپذیری به کمک ترکیبی از تکنیکهای نوآورانه مانند موازیسازی مبتنی بر بازار به دست میآید. موازیسازی مبتنی بر بازار از جمله تکنیکهایی است که سی (Sei) را از سایر اکوسیستمهای با عملکرد بالا مثل سولانا و Aptos متمایز میکند. از طریق این تکنیک، شبکه سی (Sei) میتواند توان عملیاتی خود را ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر از سایر شبکهها افزایش دهد.
توکن سی (Sei) چیست؟ چه کاربردهایی دارد؟
ارز دیجیتال سی (Sei)، توکن بومی شبکه سی (Sei) یا همان SEI Network است که برای انجام پرداختها در شبکه سی (Sei) استفاده میشود. برخی از کاربردهای این ارز دیجیتال عبارتاند از:
پاداش برای نودهای شبکه: نودهای شبکه SEI Network که در فرآیند هماهنگی و تایید تراکنشها نقش دارند، پاداش خود را در قالب توکن SEI دریافت میکنند. این پاداش باعث میشود که نودها انگیزه داشته باشند تا به حفظ امنیت و عملکرد شبکه کمک کنند. واسط بین بلاک چین های مختلف: با استفاده از Axelar، کاربران شبکه SEI Network میتوانند توکن سی (Sei) را به سادگی و با هزینه پایین، به سایر بلاک چینها منتقل کنند. سوخت برای صرافی های غیرمتمرکز: توکن سی (Sei) به عنوان سوخت برای صرافیهای غیرمتمرکز که روی شبکه SEI Network ساخته شدهاند، استفاده میشود. این صرافیها عبارتاند از SEISwap، SEITrade، SEILend و SEIDeriv. کاربران برای اجرای تراکنشها و سفارشات خود در این صرافیها، نیاز به پرداخت توکن سی (Sei) به عنوان گس فی دارند. حق رأی در حاکمیت شبکه: توکن سی (Sei) به عنوان حق رأی در حاکمیت شبکه SEI Network عمل میکند. کاربران با داشتن توکن سی (Sei) میتوانند در تصمیمات مربوط به آینده شبکه، مثل تغییر پارامترها، بهبود الگوریتمها و اضافه کردن قابلیتهای جدید، شرکت کنند.
ثبت دیدگاه
0دیدگاه
دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.