چرا در دسترس بودن داده برای مقیاسبندی بلاک چین اهمیت دارد؟
امروزه، توسعهدهندگان اتریوم به دنبال این هستند که دادهها در شبکههای بلاک چین کجا و چگونه ذخیره شوند، زیرا برای حل و فصل به اصطلاح سهگانه بلاکچین تلاش میکنند،
با اشاره به معاوضهها. بین امنیت، مقیاس پذیری و عدم تمرکز.
در رمزنگاری، در دسترس بودن داده به این مفهوم اشاره دارد که دادههایی که در یک شبکه ذخیره میشوند برای همه شرکتکنندگان شبکه قابل دسترسی و بازیابی هستند.
در لایه اتریوم ۱، گرههای شبکه تمام دادههای هر بلوک را دانلود میکنند و اجرای تراکنشهای نامعتبر را دشوار میکند.
اگرچه این میتواند امنیت را تضمین کند، این فرآیند میتواند نسبتاً ناکارآمد باشد – درخواست از یک گره شبکه برای تأیید و ذخیره تمام دادهها در یک بلوک، میتواند بهشدت توان عملیاتی را کاهش دهد و مانع مقیاسپذیری بلاک چین شود.
راهحلهای مقیاسپذیری لایه ۲ اتریوم برای حل این مشکل طراحی شدهاند.
یکی از راه حل های رایج امروزی، جمع آوری خوش بینانه است، مانند آربیتروم و خوش بینی. مجموعههای خوشبینانه ماهیت «خوشبینانه» دارند، زیرا فرض میکنند که تراکنشها تا زمانی که خلاف آن ثابت نشود معتبر هستند.
آنوراگ آرجون، یکی از بنیانگذاران بلاک چین ماژولار Avail، به Blockworks گفت: امروزه اکثر جمعآوریها فقط یک ترتیبدهنده دارند، به این معنی که خطر تمرکز وجود دارد.
این یک مشکل بزرگ در حال حاضر نیست، زیرا راهحلهای جمعآوری باید دادههای تراکنش خام را با استفاده از چیزی به نام calldata در اتریوم قرار دهند – همانطور که آرجون اشاره میکند ارزانترین شکل ذخیرهسازی امروز در اتریوم.
به گفته نیل سومانی، بنیانگذار Eclipse، هنگامی که یک calldata به شبکه اصلی اتریوم ارسال میشود، هر کسی میتواند در یک بازه زمانی معین دقیق بودن یا نبودن آن را به چالش بکشد.
اگر هیچکس اعتبار جمعآوری را به چالش نکشید، پس از پایان دوره در اتریوم پذیرفته میشود.
سومانی خاطرنشان میکند که مشکل این است که چگونه کسی میتواند ثابت کند که یک تراکنش نادرست اجرا شده است، اگر دادهها را نداشته باشد.
سامانی گفت: «اگر به شما نگویم چه چیزی را اجرا کردهام، هیچ راهی برای اثبات اشتباه بودن آن وجود ندارد، بنابراین باید دقیقاً بدانید که من چه چیزی را اجرا کردم تا آن را برطرف کنید. “بنابراین همه بلاک چین ها باید در دسترس بودن داده ها را به نحوی، شکل یا شکلی ثابت کنند.”
نمونهگیری در دسترس بودن داده
از آنجایی که همه زنجیرههای بلاک باید در دسترس بودن دادهها را ثابت کنند، بارگیری یک بلوک کامل در شبکه میتواند ناکارآمد باشد، که دوباره مشکل در دسترس بودن داده اولیه را فراخوانی میکند.
سومانی گفت: «بنابراین بهعنوان کسی که نمیخواهد بلوک کامل را دانلود کند، همچنان میخواهم این اطمینان را داشته باشم که اطلاعات مربوط به بلوک پنهان نمیشود.
به گفته سومانی، راه حل استفاده از نمونهگیری در دسترس بودن داده است تا اطمینان حاصل شود که بلوک واقعاً وجود دارد.
سومانی توضیح میدهد که نمونهگیری در دسترس بودن داده شامل نمونهبرداری از بخشهای تصادفی بلوک برای به دست آوردن اطمینان دلخواه بالا از وجود بلوک است.
این فناوری از چند جمله ای ها – یک عبارت ریاضی متشکل از متغیرها، ضرایب و توان – برای مدل سازی روابط بین متغیرها در یک بلوک استفاده می کند.
سومانی گفت، یک تفسیر نادرست رایج از نمونهگیری در دسترس بودن داده این است که اگر نیمی از بلوک را نمونهبرداری کنید، فقط ۵۰ درصد اطمینان حاصل میکنید که اطلاعات موجود در بلوک دقیق است. او توضیح میدهد که این درست نیست، زیرا مانند نمونهگیری در دسترس بودن داده، کاربران باید مطمئن شوند که امتیاز کافی برای بازیابی چند جملهای اصلی دارند.
پروژههایی مانند Celestia و Avail در حال حاضر در حال ایجاد راهحلهای نمونهگیری در دسترس بودن دادهها هستند.
آرجون به Blockworks گفت: «آنچه ما صادقانه معتقدیم این است که هر لایه پایه یک لایه در دسترس بودن داده خواهد بود. “مبارزه اصلی جهت دار که ما داریم این است که می خواهیم در دسترس بودن داده ها را در لایه پایه مقیاس بندی کنیم و روی لایه دوم اجرا و جمع آوری کنیم.”
مقیاس پذیری در بلاک چین، مهمترین چالش بلاک چینها
از مزایای متنوعی که فناوری بلاک چین دارد میتوان به امنیت دادهها، استقلال، تغییر ناپذیری، شفافیت و قابلیت حسابرسی اشاره کرد. وجود این مزایا باعث میشود که از فناوری بلاکچین نه تنها در حوزه ارزهای دیجیتال، بلکه در سایر حوزهها نیز به کار برده شود. اما چالش بزرگی که فناوری بلاک چین دارد، مقیاس پذیری است که یک مانع برای آن به حساب میآید.
بلاک چین بیت کوین اکنون میتواند در هر ثانیه 7 تراکنش پردازش کند، در صورتی که بلاک چین اتریوم قادر به پردازش حدود 20 تراکنش در هر ثانیه است. ممکن است فکر کنید که این پردازش این میزان تراکنش برای کاربران عادی کافی است، اینجاست که اهمیت مقیاس پذیری نمایان و بهعنوان یک چالش یا مشکل برای فناوری بلاک چین شناخته میشود.
چرا مقیاسپذیری مهم است؟
در بررسی اهمیت مقیاس پذیری در بلاک چین باید گفت مهمترین ویژگی و قابلیت بلاک چین این است که غیرمتمرکز بوده و توسط هیچکس اداره و کنترل نمیشود. معماری غیرمتمرکز این سیستم زمانی بهدرستی انجام میشود که به اعضای یک شبکه اجازه میدهند تا بدون نیاز به اعتماد، آن را اداره و پروتکل بلاک چین را بر اساس مشوقها هدایت کنند. تمرکززدایی به این دلیل مفید است که یک سیستم به خوبی غیرمتمرکز شده، یک نقطه ضعف برای خلاص شدن از شر مشکلاتی که یک حمله یا خرابی یک جزء ایجاد میکند، دارد. بلاک چینی که به درستی اجرا شده باشد، دارای استراتژیهایی برای جلوگیری از تبانی است و حمله از داخل را برای کاربران سخت میکند. همانطور که به نظر میرسد، دستیابی به بلاک چینهایی که دو ویژگی قبلی را داشته باشند، دشوار است. مقیاسپذیری در بلاک چین، به عمل رشد شبکه به نقطهای گفته میشود که بدون به خطر انداختن امنیت و عدم تمرکز، در دسترس، قابل اجرا و ارزان باشد.
ویژگیهای یک بلاک چین مقیاسپذیر
یک بلاکچین ایدهآل دارای سه ویژگی اصلی است؛ سرعت، امنیت و غیرمتمرکز بودن. اما نکته لازم به ذکری که وجود دارد این است که هر بلاک چین تنها میتواند دو مورد از 3 ویژگی یاد شده را داشته باشد.
- غیر متمرکز بودن بلاک چین: اصلیترین ویژگی بلاک چین غیرمتمرکز بودن آن است. غیرمتمرکز بودن به این معناست که بلاک چین با حذف واسطههای مالی همچون موسسات بانکی، بسترهای غیرمتمرکز مالی مانند دیفای (DeFi) را ایجاد کرده است. این بستر غیرمتمرکز سود را به جای واسطهها میان کاربران تقسیم میکند. علاوه بر آن، هیچ دولت، نهاد یا موسسهای امکان کنترل کردن و بدست آوردن اطلاعات تراکنش صورت گرفته را ندارد.
- امنیت بلاک چین: هرچقدر یک شبکه بلاک چین غیرمتمرکز باشد، امنیت آن هم بیشتر میشود. یک شبکه زمانی امنیت دارد که در برابر حملات 51 درصدی، یعنی زمانی که یک عامل بیشتر از نصف شبکه را کنترل کند، یا سایر عوامل تهدید کننده در امان باشد.
- سرعت تراکنش: سومین ویژگی اصلی شبکه بلاک چین، سرعت پردازش تراکنشها یا همان مقیاس پذیری در بلاک چین است. یک بلاک چین ایدهآل باید بتواند در یک ثانیه هزاران تراکنش را پردازش و تایید کند.
ثبت دیدگاه
0دیدگاه
دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.