ارز دیجیتال سولانا چیست؟
بازار ارزهای دیجیتال را همه با ارز دیجیتال بیت کوین میشناسند. رمز ارزی که نقل و انتقال پول را در سراسر جهان سادهتر از همیشه کرد. اما این رمز ارز، در کنار مزایای شگفت انگیز، معایبی نیز دارد. با گسترش بازار کریپتوکارنسی
و ورود نسلهای جدید بلاک چین، نقصهای بیت کوین بیشتر از همیشه به چشم آمد.
کارمزد بالا و سرعت پایین، دو مورد از بزرگترین مشکلات شبکه بیت کوین هستند که همچنان حل نشده باقی ماندهاند. اما ارز سولانا (SOL) با هدف رفع این مشکلات و ایجاد بلاک چینی به روز ایجاد شد.
سولانا یک شبکه بلاک چین است که با هدف تسهیل ایجاد برنامههای غیر متمرکز، افزایش سرعت تراکنشها و کاهش کارمزد آنها به وجود آمده است. این درحالی است که اتریوم، بهعنوان جدیترین رقیب سولانا، همچنان از سرعت پایین و کارمزد بالای تراکنشها رنج میبرد. مشکلی که سولانا توانسته است آن را بهخوبی حل کند. شاید حتی بتوان گفت که ضعف اتریوم باعث شد که راه برای ورود و رشد پروژههایی مانند سولانا باز شود.
الگوریتم اجماع سولانا POH یا گواه اثبات تاریخچه نامیده میشود که یک الگوریتم تغییر یافته از الگوریتم POS است. این الگوریتم باعث میشود که Solana از نظر تئوری بتواند بیش از 65000 تراکنش را در کسری از ثانیه پردازش کند. همچنین هزینه تراکنشهای شبکه این ارز، تقریبا نزدیک به صفر است. در نهایت، میتوان گفت که سولانا بستری مناسب برای ایجاد برنامه های غیر متمرکز(Dapp) ، پروژههای مالی غیر متمرکز (Defi)، قراردادهای هوشمند و توکن غیر مثلی (NFT) فراهم کرده است. سولانا در سال های اخیر توانسته است به خوبی نظر توسعه دهندگان را به خود جلب کند و امروزه صدها پروژه مختلف بر بستر بلاک چین این رمز ارز، در حال اجرا هستند. با این تفاسیر میتوان خرید سولانا را راهی منطقی و سودده برای سرمایهگذاری دانست
بنیان گذار ارز سولانا
ایده اصلی سولانا اولین بار توسط آناتولی یاکوونکو در سال 2017 شکل گرفت. این مهندس نابغه، کار خود را در شرکت مشهور کوالکوم، یکی از بزرگترین شرکتهای تراشه سازی جهان آغاز کرد. یاکوونکو توانست خیلی سریع پلههای ترقی را طی کند و در سال 2015، مدیر ارشد مهندس کارکنان کوالکوم شود. او بعدا مسیر حرفهای خود را تغییر داد و بهعنوان مهندس نرم افزار در شرکت Dropbox مشغول به کار شد. یاکوونکو به دلیل تجربهای که در طراحی سیستمهای غیرمتمرکز کسب کرده بود، تصمیم به ایجاد پروژه سولانا گرفت. اما برای پیشبرد پروژهای به این عظمت، به کمک همکاران خود نیاز داشت.
گرگ فیتز جرالد از دوستان و همکاران نزدیک آناتولی در شرکت کوالکوم، تصمیم گرفت که با آناتولی برای تحقق این پروژه عظیم همکاری کند. همکاری این دو نفر باعث تاسیس شرکت سولانا شد. در نهایت با افزایش اعضای این پروژه، ارز دیجیتال سول، در سال 2020 رسما شروع به کار کرد. در حال حاضر آناتولی در سمت مدیرعامل سولانا و فیتز جرالد نیز بهعنوان مدیر ارشد فناوری این شرکت فعالیت میکند.
تاریخچه ارز سولانا
در ماه فوریه 2018، کار بر روی نمونه اولیه ارز دیجیتال سولانا آغاز شد. در ماه آوریل، اولین مرحله عرضه اولیه این رمز ارز تحت عنوان Seed Sale یا فروش اولیه انجام گرفت. در این عرضه، حدود 79 میلیون واحد از این ارز با قیمت 0.040 دلار به فروش رسید و درآمدی معادل 3.17 میلیون دلار نصیب توسعه دهندگان سولانا شد. دومین مرحله عرضه اولیه سولانا تحت عنوان Founding Sale در ژوئن 2018 انجام شد. در این مرحله، حدود 63 میلیون واحد از این رمز ارز با نرخ 0.2 دلار فروخته شد. درآمد حاصل از این عرضه حدود 12.63 میلیون دلار بود.
با اتمام مرحله دوم عرضه سولانا، شبکه آزمایشی عمومی این پروژه در جولای 2018 منتشر شد. این شبکه آزمایشی کار خود را در ابتدا با 50 اعتبارسنج آغاز کرد و با توجه به پیشرفت پروژه، یاکوونکو و فیتزجرالد شرکت Loom را تاسیس کردند. با این حال، نام شرکت Loom به دلیل شباهتی که با یک پروژه فعال در بازار رمز ارزها داشت، به Solana تغییر کرد. نام سولانا از یک شهر ساحلی کوچک در نزدیکی سن دیگو گرفته شده است. این شهر در نزدیکی محلی است که بنیانگذاران سولانا در زمان کار برای شرکت کوالکوم در آن زندگی میکردند. در 9 ژوئیه 2019، سومین مرحله عرضه سولانا تحت عنوان Validator Sale انجام شد. در این مرحله، تعداد 25331653 واحد از این کوین با قیمت هر واحد 0.225 دلار به فروش رسید. درآمد حاصل از این عرضه معادل 5.70 میلیون دلار بود.
در تاریخ 18 فوریه 2020، در گام چهارم و آخرین مرحله تامین مالی برای پروژه سولانا، حدود 9175520 واحد از این رمز ارز با قیمت هر واحد 0.250 دلار فروخته شد. در این مرحله حدود 2.29 میلیون دلار جمعآوری شد. بعد از اتمام 4 مرحله عرضه اولیه خصوصی، در نهایت تیم سولانا در ماه مارس 2020 شبکه این رمز ارز و توکن SOL را به صورت عرضه اولیه عمومی منتشر کردند. در این عرضه اولیه عمومی که از طریق پلتفرم Coin List انجام شد، افراد زیادی اقدام به خرید سولانا کرده و بنیاد سولانا سرمایهای معادل 1.76 میلیون دلار جمعآوری کرد.
اهداف سولانا
اصلیترین هدف ارز سولانا (SOL) ایجاد یک شبکه بلاک چین امن، سریع و غیرمتمرکز برای اجرای قرارداد های هوشمند و برنامه های غیر متمرکز است. زیرا اکثر توسعه دهندگان در هنگام ساخت بلاک چین یک رمز ارز، با 3 چالش جدی روبه رو هستند. این 3 چالش عبارتاند از: مقیاس پذیری، امنیت و غیرمتمرکز بودن.
با وجود این که ویتالیک بوترین، خالق اتریوم، سعی کرد تا حدی این چالشها را حل کند، اما بلاک چین اتریوم همچنان مشکلاتی اساسی دارد. سرعت نه چندان بالا و کارمزدهای زیاد، از مهمترین مشکلات اتریوم هستند. باور عمومی بر این است که بلاک چینها بهگونهای طراحی شدهاند که توسعه دهندگان مجبور هستند یکی از جنبههای مثبت بلاک چین را به نفع دو جنبه دیگر قربانی کنند. برای مثال، زمانی که شما میخواهید یک بلاک چین غیرمتمرکز بسازید، باید سعی کنید از تعداد بالایی اعتبارسنج استفاده کنید. این کار نه تنها به غیر متمرکز شدن بلاک چین کمک فراوانی میکند، بلکه امنیت سیستم را هم افزایش میدهد.
با این حال، در بلاک چینهایی که به صورت غیر متمرکز طراحی میشوند، توان عملیاتی تا حد زیادی کاهش مییابد. زیرا تایید تراکنشها توسط تعداد بالایی اعتبارسنج، زمان بیشتری میطلبد. به عبارت دقیقتر، در اکثر پروژههای ارز دیجیتال، همیشه یک مزیت بلاک چین، فدای دو مزیت دیگر میشود. رمز ارز Solana با ترکیب مکانیسم اجماع POH با مکانیسم اجماع POS، سعی در حل چالشهای اساسی بلاک چین دارد. البته بعضی از منتقدین معتقدند که سولانا، غیرمتمرکز بودن را فدای سرعت بالای شبکه خود کرده است.
پیش بینی آینده ارز دیجیتال سولانا
پیش از خرید سولانا، بهتر است حرکات گذشته این ارز را به دقت بررسی کرده و به پیشبینی درستی راجع به آینده آن برسیم. ارز دیجیتال سولانا سال 2021 را با قیمتی حدود 2 دلار آغاز کرد. این اتفاق در حالی رخ داد که در اواخر سال، با رشدی چند هزار درصدی قیمت ارز سولانا به 259 دلار رسید. این رشد سرسامآور آن هم طی کمتر از یک سال، نظر سرمایهگذاران زیادی را به این رمز ارز جلب کرد و باعث شد افراد زیادی به خرید سولانا روی بیاورند.
اگر بخواهیم قیمت ارز سولانا را از نظر تکنیکالی بررسی کنیم، میتوانیم به محدوده 19 تا 26 دلار بهعنوان حمایت و محدوده 70 تا 80 دلار بهعنوان مقاومت اشاره کنیم. اکثر تحلیلگران، آینده بسیار روشنی برای قیمت سولانا پیشبینی کرده و معتقدند سولانا در صورتی که بتواند حمایت سرمایهگذاران را جلب کند، میتواند رقیب سرسختی برای ارز اتریوم باشد.
کارمزد انتقال سولانا
برای انتقال ارزهای دیجیتال باید مقدار اندکی کارمزد پرداخت کنید. زمانی که بخواهیم یک رمز ارز را در 3 حالت زیر انتقال دهید علاوه بر کارمزد صرافی، کارمزد شبکه آن ارز دیجیتال نیز محاسبه میشود. این 3 حالت شامل موارد زیر است:
زمانی که یک رمز ارز را از صرافی به صرافی دیگر انتقال دهید. زمانی که یک رمز ارز را از صرافی به کیف پول یا برعکس انتقال دهید. زمانی که یک رمز ارز را از کیف پول به کیف پول دیگر انتقال دهید. به طور کلی میتوان گفت برای انتقال ارزها از یک آدرس ولت به آدرسی دیگر، لازم است کارمزد شبکه را پرداخت کنید اما برای فروش و خرید سولانا در صرافی، کارمزد شبکه از معامله شما کسر نخواهد شد و صرفا کارمزد صرافی محاسبه میشود. کارمزد شبکه یک ارز دیجیتال، معمولا با شبکه یک رمز ارز دیگر متفاوت است. مثلا برای انتقال ارز ترون باید 1 ترون بهعنوان کارمزد شبکه پرداخت کنید اما برای انتقال ارز استلار باید 1.92 استلار کارمزد بپردازید. این کارمزد هیچ ارتباطی با کارمزدی که صرافی از شما دریافت میکند ندارد. نرخ کارمزد فروش و خرید سولانا در صرافی ارزپایا 0.2 درصد است که کمترین کارمزد در بین دیگر صرافیهای ایرانی محسوب میشود.
ثبت دیدگاه
0دیدگاه
دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.