بنیانگذاران اتریوم چه کسانی هستند؟

بنیانگذاران اتریوم چه کسانی هستند؟

هشت هم‌بنیان‌گذار اتریوم در جنگل و در یک خانه اجاره‌ای، جایی که به آن «سفینه فضایی» می‌گفتند، دور یکدیگر جمع شدند تا درباره آینده چیزی که قرار بود به دومین پلتفرم بلاک چینی بزرگ جهان تبدیل شود، تصمیم‌گیری کنند.

آنها هرگز هیچ سندی را برای همکاری روی پروژه اتریوم امضا نکردند. این در حالی بود که این پلتفرم بلاک چینی غیرانتفاعی، اولین موضوعی بود که آنها را گرد هم آورده بود. هر چند از همان ابتدا دو نفر از این تیم جدا شدند؛ اما همچنان از این هشت نفر به‌عنوان ‌‌هم‌بنیان‌گذاران استارت‌آپی یاد می‌شود که حالا ۴۸ میلیارد دلار ارزش دارد.

درحال‌حاضر، تنها یک نفر از آن هشت نفر فعالانه‌ روی اتریوم، تجربه بزرگ آنها برای ایجاد یک انقلاب مالی، کار می‌کند. کامیلا روسو (Camila Russo) نویسنده کتاب «The Infinite Machine» که تاریخچه ارز دیجیتال اتریوم را برای اولین بار در این کتاب ارائه کرده است، در این رابطه می‌گوید:

همه بنیان‌گذاران اتریوم شخصیت‌های بزرگی داشتند، هر چند تفاوت‌هایی نیز در این بین وجود داشت. همین تفاوت در ویژگی‌های شخصیتی، دلیلی بود که این هشت نفر نتوانستند در کنار یکدیگر در اتریوم دوام بیاورند. شخیصت‌های آنها بزرگتر از آن بود که بتوانند باهم همکاری کنند.

بااین‌حال اغلب آنها همچنان در فضای ارزهای دیجیتال حضور دارند. نام اغلب آنها کمابیش برای فعالان این حوزه آشناست. اتریوم به عنوان یکی از ارزهای دیجیتال محبوب و پرطرفدار در بازار ارزهای دیجیتال توسط شبکه قدرتمندی از افراد حرفه‌ای ارائه شده است. شبکه بلاکچینی اتریوم، پلتفرمی غیرمتمرکز است که بستری برای ارائه برنامه‌های غیرمتمرکز، قراردادهای هوشمند و امور مالی غیرمتمرکز فراهم کرده است. زمانی که بنیانگذاران اتریوم گرد هم آمدند و برای تأسیس بنیاد اتریوم تصمیم گیری کردند، شاید پیش‌بینی نمی‌کردند که روزی به چنین جایگاهی می‌رسد.

شبکه اتریوم، دومین پلتفرم بلاکچینی بزرگ جهان است. افراد مستعد، تحصیل‌کرده، کوشا و جوانی با یکدیگر همکاری و این شبکه را تأسیس کردند. استارت آن نیز توسط فردی به نام ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) زده شد. پروژه اتریوم یک پلتفرم منبع باز و غیرمتمرکز است که بر مبنای بلاکچین بنا شده است. در این شبکه همه کاربران می‌توانند بدون دخالت شخص سوم فعالیت داشته باشند و تمام قراردادهای مالی نیز بدون کنترل نهادهای نظارتی توسط نرم افزار تأیید و ذخیره می‌شوند. ایده این شبکه برای اولین بار سال ۲۰۱۳ توسط فردی به نام ویتالیک بوترین مطرح شد. اما عرضه اولیه آن در سال ۲۰۱۵ انجام شد. اکنون ارز دیجیتال اتریوم بعد از بیت کوین و در جایگاه دوم لیست بهترین رمز ارزها قرار دارد. مؤسسان و بنیانگذاران اتریوم از همان ابتدا قصد ارائه ارز دیجیتالی مثل بیت کوین را نداشتند. هدف اصلی آن‌ها ساخت یک پلتفرم محاسباتی غیرمتمرکز جهانی بود که از سایر مشخصه‌های بلاکچین نیز استفاده‌ای ویژه داشته باشد. در واقع اتریوم به عنوان پلتفرمی برای بازی‌های بلاکچینی، اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز و خدمات مالی غیر متمرکز ساخته شده است که حریم شخصی شما را نیز رعایت می‌کند.

زمانی که بنیانگذاران اتریوم در حال توسعه و عرضه این شبکه بودند، اتریوم را به عنوان شبکه‌ای طراحی کردند که امکان انتقال ارزهای دیجیتال را با کارمزد کم و امنیت و سرعت بالا فراهم کند. اکنون این شبکه هر روز بیش از پیش در حال گسترش است و موارد استفاده بسیار زیادی دارد. در اصل پتانسیل شبکه اتریوم چیزی فراتر از انجام تراکنش‌های مالی ساده خواهد بود. برای مثال امکان اجرای قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز یکی از همین پتانسیل‌ها است.

یکی از مواردی که این شبکه را خاص کرده این است که بنیانگذاران اتریوم و توسعه دهندگان آن، همگام با پیشرفت دنیای کریپتوکارنسی، قابلیت‌ها و فناوری‌های آن را گسترش می‌دهند. شبکه اتریوم اکنون در حال ارائه نسخه‌های جدیدی است که از آن به عنوان بروزرسانی بزرگ اتریوم یاد می‌شود. پروژه اتریوم، پلتفرمی وسیع، قدرتمند و در دسترس است که از نظر عملکرد و امنیت شرایط خوبی را برای کاربران خود فراهم می‌کند.

ویتالیک بوترین

در نوامبر سال ۲۰۱۳ (آبان ۹۲)، یک جوان ۱۹ ساله روسی-کانادایی به نام ویتالیک بوترین که خوره کامپیوتر و نویسنده مجله بیت کوین (Bitcoin Magazine) بود، اتریوم را بنیان‌گذاری کرد. او مقاله ایده (وایت‌پیپر) اتریوم را بعد از سه سال تحقیق و بررسی در دنیای نوظهور ارزهای دیجیتال نوشت که واکنشی در برابر محدودیت‌های بیت کوین بود. بوترین پلتفرمی را پیشنهاد می‌کرد که ساخت هر اپلیکیشن غیرمتمرکز و ضدسانسور در آن قابل‌اجرا بود.

کامیلا روسو می‌گوید بوترین از اینکه نقش یک رهبر را ایفا کند واهمه داشت، اما گذشت زمان نشان داد که او در این زمینه توانایی بالایی دارد. نیروی جوانی و اشتیاق بوترین و همچنین این حقیقت که اتریوم ایده بسیار خوبی بود، او را به یک نیروی الهام‌بخش تبدیل کرد. تعهد او به اتریوم غیرقابل‌انکار است.

او در سال‌های اخیر سعی کرده است خود را از سِمت‌های مدیریتی و رهبری اتریوم کنار کشیده و به‌صورت متمرکز بر روی اتریوم ۲.۰ که می‌توان آن را فاز بعدی توسعه این پلتفرم‌ بلاک چینی تلقی کرد، کار کند تا مقیاس‌پذیری آن را بهبود ببخشد. او مصمم است که در اواخر سال جاری از این پروژه رونمایی کند.

از بین هم‌بنیان‌گذاران اتریوم، او تنها کسی است که همچنان به‌طور مستقیم بر روی این پلتفرم کار می‌کند.

آنتونی دی لوریو

همانند بوترین، وی نیز اهل تورنتو است. آنتونی دی لوریو (Anthony Di Iorio) که در خانواده ثروتمندی متولد شده بود، با پول خانوادگی‌اش در حوزه بازاریابی و سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر فعالیتی نه‌چندان جدی داشت. قبل از اینکه با بیت کوین آشنا شود، یک سرمایه‌گذاری یک‌میلیون دلاری در کسب‌وکاری در زمینه تولید مته‌های زمین‌گرمایی انجام داد. او در دورهمی فعالان بیت کوین که خودش در نوامبر ۲۰۱۲ (آبان ۹۱) ترتیب داده بود، بوترین را ملاقات کرد و یکی از اولین افرادی بود که بوترین از وی خواست که به‌عنوان هم‌بنیان‌گذار در پروژه اتریوم حضور داشته باشد.

اما آن‌گونه که روسو می‌گوید، دی لوریو در مقایسه با سایر هم‌بنیان‌گذاران، اشتیاق چندانی به اتخاذ رویکرد غیرانتفاعی درباره اتریوم نداشت و پس ‌از اینکه این تصمیم گرفته شد، خود را تا حد زیادی از این پروژه کنار کشید.

دی لوریو پس از ترک اتریوم، مدت کوتاهی به‌عنوان مدیر ارشد دیجیتال در بورس تورنتو مشغول فعالیت شد و سپس دیسنترال (Decentral) را در ماه مه سال ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۹۷) تأسیس کرد. دیسنترال همان استارت‌آپی است که کیف پول جکس را توسعه داده است. دی لوریو در همان سال در فهرستی که از سوی مجله فوربز منتشر شد، جزو ۲۰ فرد ثروتمند حوزه ارزهای دیجیتال شناخته شد. ارزش خالص دارایی او در آن زمان، ۷۵۰ میلیون الی یک میلیارد دلار تخمین زده می‌شد.

میهای آلیسی

یکی دیگر از بنیانگذاران اتریوم میهای آلیسی (Mihai Alisie) است. او از سال ۲۰۱۱ به عنوان یک دوست و همکار در کنار بوترین بود و با او ارتباط داشت. میهای آلیسی در رشته اقتصاد سایبرنتیک فارغ‌التحصیل شده است. آشنایی او با بیت کوین و فضای ارزهای دیجیتال زمانی شروع شد که در رومانی به عنوان مربی بازی پوکر بود. انتشار مجله بیت کوین توسط ویتالیک بوترین نیز با همکاری او انجام شد. یکی دیگر از پروژه‌هایی که میهای آلیسی و بوترین با یکدیگر همکاری داشتند، اگورا (Egora) بود. اگورا یک فروشگاه غیرمتمرکز شبیه فروشگاه ای بی (eBay) است که با استفاده از بیت کوین ساخته شد.

آلیسی به عنوان یکی از بنیانگذاران تأثیرگذار اتریوم شناخته می‌شود. تأسیس مرکز اتریوم در سوئیس با کمک او انجام شد و انجام امور اولیه ثبت قانونی این پروژه نیز بر عهده او بود. از جمله امور مهم دیگری که به دستان آلیسی انجام شد می‌توان به افتتاح یک حساب بانکی برای پروژه اتریوم و انجام مذاکرات لازم با مقامات و وکلای سوئیسی برای تعیین چارچوب قانونی در جهت عرضه اولیه اتریوم اشاره کرد.

آلیسی در حال حاضر دیگر مثل گذشته درگیر پروژه اتریوم نیست. اما هنوز از او به عنوان یکی از بنیانگذاران اتریوم یاد می‌شود. او تا سال ۲۰۱۵ در بنیاد اتریوم با سمت معاونت مشغول به فعالیت بود. اما از آن پس با فکر ایجاد یک شبکه اجتماعی برای اتریوم تحت عنوان آکاشا (Akasha) مسیر خود را از آن تیم تا حدودی جدا کرد.

امیر چتریت

بوترین در سپتامبر ۲۰۱۳ (شهریور ۹۲) با امیر چتریت (Amir Chetrit) که ملیت آمریکایی-اسرائیلی دارد، در کنفرانسی با موضوع بیت کوین در آمستردام ملاقات کرد. قبل از سال ۲۰۰۸، چتریت از گرفتن مدرک در رشته علوم کامپیوتر صرف‌نظر کرده بود و به‌صورت تفریحی در حوزه املاک و مستغلات فعالیت می‌کرد. او همانند سایر هم‌بنیان‌گذاران اتریوم، از همان سال‌ها در مورد عملکرد سیستم‌های مالی سنتی تردید داشت، بنابراین به بیت کوین روی آورد.

زمانی که چتریت با بوترین ملاقات کرد، با استارت‌آپ اسرائیلی Colored Coins در حال همکاری بود. این استارت‌آپ پروژه‌ای برای مدیریت دارایی‌های واقعی برای تبدیل آنها به توکن بر روی شبکه بیت کوین بود. بوترین نیز قبل از راه‌اندازی اتریوم با این پروژه همکاری می‌کرد. بوترین در دسامبر سال ۲۰۱۳ (آذر ۹۲) از چتریت خواست که به او ملحق شود.

در جلسه هم‌بنیان‌گذاران اتریوم که در ماه ژوییه سال ۲۰۱۴ (تیر ۹۳) برگزار شد، توسعه‌دهندگان اتریوم و سایر بنیان‌گذاران، از او به‌دلیل مشارکت‌نکردن در توسعه اتریوم شدیدا انتقاد کردند. او پذیرفت که از توسعه اتریوم کناره‌گیری کند؛ اما همچنان به‌عنوان یکی از هم‌بنیان‌گذاران پروژه باقی ماند.

روسو درباره امیر چتریت می‌گوید او بی‌سروصدا از پروژه‌های بلاک چینی مختلف حمایت می‌کند، اما ترجیح می‌دهد چندان موردتوجه قرار نگیرد.

گوین وود

گوین وود (Gavin Wood)، یک برنامه‌نویس بریتانیایی است که افرادی چون «جانی بیت کوین» و «امیر تاکی» توجه او را به بیت کوین و سپس به وایت پیپر ویتالیک بوترین جلب کردند. او با بوترین ارتباط برقرار کرد و پیشنهاد پیاده‌سازی اتریوم را به‌وسیله زبان برنامه‌نویسی ++C به او داد. گاوین درست قبل از برگزاری «کنفرانس بیت کوین آمریکای شمالی» در ژانویه سال ۲۰۱۴ (دی ۹۲) که قرار بود در آن از اتریوم رونمایی شود، با پنج بنیان‌گذار این ارز دیجیتال در میامی ملاقات کرد.

پس ‌از اینکه اولین شبکه آزمایشی اتریوم اجرا شد و شروع به کار کرد، گوین وود خواهان سِمت و جایگاه بالاتری در اتریوم شد. هرچند سایر اعضای تیم درخواست او را پذیرفتند؛ اما این موافقت بدون درگیری و اختلاف‌نظر نبود. در آوریل سال ۲۰۱۴ (فروردین ۹۳) او «یلو پیپر» (Yellow paper) اتریوم را که جزئیات فنی وایت‌پیپر این ارز دیجیتال در آن ذکر شده بود، منتشر و سپس زبان برنامه‌نویسی بومی اتریوم با نام سالیدیتی را پیشنهاد داد.

روسو در رابطه با گوین وود می‌گوید:

او واقعا معتقد است که سازنده اصلی اتریوم بوده و شواهد و قرائن نیز این ادعا را اثبات می‌کند. او معتقد است که در برخی حوزه‌های اتریوم نقش مهم‌تری نسبت به ویتالیک بوترین داشته است.

وود از طریق شرکت پریتی (Parity) که به‌طور مشترک با شریک‌اش جوتا استینر (Jutta Steiner) تأسیس کرده بود، بر روی کد اتریوم کار می‌کرد. اما اکنون او صرفاً بر روی بنیاد وب ۳ (Web3) و پروژه بلاک چینی این بنیاد با نام پولکادات (Polkadot) که رقیبی برای اتریوم محسوب می‌شود، متمرکز است.

چارلز هاسکینسون

چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson) تصمیم داشت ریاضی‌دان شود، اما این موضوع قبل از زمانی بود که نسبت به این حرفه سرخورده و به بیت کوین علاقه‌مند شود. هاسکینسون در هاوایی متولد شده و در کلرادو بزرگ شده است. قبل از آنکه دی لوریو هاسکینسون را به پروژه اتریوم ویتالیک بوترین معرفی کند، او تجربه جذب سرمایه را برای ایجاد نسخه اولیه یک صرافی غیرمتمرکز در کارنامه خود داشت.

او به یکی از پنج بنیان‌گذار اصلی اتریوم تبدیل شد و در دسامبر سال ۲۰۱۳ (آذر ۹۲) به‌عنوان مدیرعامل انتخاب شد و نقش زیادی در تأسیس بنیاد اتریوم در سوئیس و سازمان‌دهی چارچوب قانونی آن بر عهده داشت. هاسکینسون از همان ابتدا حامی این ایده بود که اتریوم به یک بنگاه اقتصادی و سودآور تبدیل شود. همین موضوع باعث اختلاف بین او و سایر اعضای تیم شد و در نهایت به جدایی او از اتریوم منجر شد.

روسو که با همه هم‌بنیان‌گذاران اتریوم در خصوص اخراج هاسکینسون گفتگو کرده بود، در این رابطه می‌گوید:

وقتی به او گفته شد که باید اتریوم را ترک کند، برایش ناامیدی بسیار بزرگی بود

هاسکینسون در ادامه از اتریوم کلاسیک، بلاک چین رقیبی که پس از هاردفورک بحث‌برانگیز سال ۲۰۱۶ متولد شد، حمایت کرد. او همچنین کاردانو را راه‌اندازی کرد؛ ارز دیجیتالی که اخیرا و بعد از راه‌اندازی بلاک چین جدیدش با نام شلی، به ششمین ارز دیجیتال بزرگ جهان به‌لحاظ ارزش بازار تبدیل شد.

روسو می‌گوید:

هاسکینسون اطمینان دارد که کاردانو قاتل واقعی اتریوم خواهد بود و در ارائه اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز موفق خواهد شد.

جوزف لوبین

جوزف لوبین (Joseph Lubin) باتجربه‌ترین فرد در بین بنیان‌گذاران اتریوم محسوب می‌شود. او فارغ‌التحصیل مهندسی برق و علوم کامپیوتر از دانشگاه پرینستون در سال ۱۹۸۷ است.

لوبین تا قبل از اینکه به ارزهای دیجیتال علاقه‌مند شود، حرفه‌های متنوعی را در زمینه مهندسی نرم‌افزار، تولید موسیقی، کسب‌وکار و امور مالی تجربه کرده بود. آشنایی او با دی لوریو در «بیت کوین آلیانس کانادا» (Bitcoin Alliance of Canada) زمینه‌ساز ورود جدی‌اش به دنیای ارزهای دیجیتال شد. دی لوریو بعدها او را به بوترین معرفی کرد و درخواست کرد که به جمع بنیان‌گذاران اتریوم بپیوندد. سرمایه‌های شخصی دی لوریو و لوبین بود که اتریوم را سرپا نگه داشت و باعث شد به حرکت خود ادامه دهد.

هنگامی ‌که تصمیم گرفته شد رویکردی غیرانتفاعی برای اتریوم اتخاذ شود، لوبین در حال برنامه‌ریزی برای تأسیس یک شرکت انتفاعی به‌منظور ایجاد یک لایه کاربردی روی پلتفرم اتریوم بود. کانسنسیس (Consensys) نام شرکتی بود که لوبین راه‌اندازی کرد. این شرکت راه را برای راه‌اندازی سایر استارت‌آپ‌های بلاک چینی هموار کرد. همچنین این شرکت به‌عنوان یک نقش‌آفرین کلیدی با شرکای تأثیرگذار اتریوم نظیر جی‌پی مورگان، سی‌ام‌ای گروپ، بی‌ان‌وای ملون، کردیت سوئیس، بانکو استاندارد، بی‌بی‌وی‌ای، آی‌ان‌جی، یوبی‌اس، بی‌پی، اینتل و مایکروسافت همکاری می‌کند.

همکاری این هشت نفر به عنوان بنیانگذاران اتریوم به شکل‌های مختلف و در بازه‌های زمانی متفاوت باعث شد تا در نهایت شبکه اتریوم ایجاد شود. این شبکه در حال حاضر جایگاه ویژه‌ای در دنیای کریپتوکارنسی دارد و روز به روز در حال گسترش است. ضمن اینکه ارز دیجیتال اتریوم نیز به عنوان دومین رمز ارز محبوب جهان شناخته شده است و روزانه در حجم بسیار زیادی معامله می‌شود.

ثبت دیدگاه

کد امنیتی

0دیدگاه

دیدگاهی ثبت نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.