معرفی ارز دیجیتال تزوس (XTZ)

معرفی ارز دیجیتال تزوس (XTZ)

ارز دیجیتال تزوس که با نماد اختصاصی (XTZ) در بازار ارزهای دیجیتال معروف است، یک پلتفرم غیر متمرکز توزیع شده و خود اصلاح گر می‌باشد. این ارز دیجیتال از قرارداد‌های هوشمند برای ایجاد یک سازو کار درون زنجیره‌ای بهره می‌برد.

هدف اصلی پلتفرم طراحی چند ساختاری با بروزرسانی‌های جزئی درون زنجیره‌ای در پروتکل است. به نوعی که از مدل اجماع اثبات سهام اصلاح شده که در آن سهامداران قادر به تغییر ساختار پروتکل هستند، استفاده می‌کنند. تزوس برای توصیف پلتفرم خود ویژگی‌های زیر را بیان کرده است:

  • خوداصلاح گر(Self-Amendment): این ویژگی به تزوس (XTZ) این امکان را داده است تا بدون جدا شدن زنجیره‌ها، بروزرسانی خود را انجام دهد. این مورد از این جهت اهمیت دارد که از چند قسمته شدن جامعه، تغییر انگیزه سهامداران و مختل شدن شبکه در طول زمان جلوگیری می‌کند. در نتیجه این کار باعث کاهش میزان بروزرسانی در پروتکل و نوآوری‌ها در آینده می‌شود.
  • مدیریت درون زنجیره‌ای (On-Chain Governance): سهامداران ارز دیجیتال تزوس (XTZ)، امکان مدیریت پروتکل خود را دارا می‌باشند. این فرآیند به صورت سازمان یافته بوده تا درباره طرح‌های پیشنهادی توافق جمعی حاصل شود. با ترکیب این ویژگی با ویژگی خود اصلاح گر، امکان تغییر نحوه فرآیند رای‌گیری در آینده وجود خواهد داشت.
  • نوآوری غیرمتمرکز (Decentralized Innovation): این نوع سازو کار که نگهداری تامین مالی از شبکه را به صورت غیرمتمرکز ممکن می‌سازد، باعث می شود که یک جامعه از توسعه دهندگان که برای مشارکت در پروتکل انگیزه اقتصادی دارند، روند توسعه و پذیرش تزوس (XTZ) را بهبود ببخشند.
  • قراردادهای هوشمند و بررسی رسمی (Smart Contracts & Formal Verification): تزوس (XTZ) برای بالا بردن امنیت از بررسی قراردادهای هوشمند استفاده می‌کنند. هم چنین قابلیت ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز این امکان را به وجود آورده است که افراد نتوانند اختلالی در این فرآیندها ایجاد کنند.

مزیت‌های و معایب ارزدیجیتال تزوس (XTZ)

  • استخراج با هزینه بسیار پایین

سهامداران ارز دیجیتال تزوس (XTZ) به وسیله استخراج و واگذاری دارای خود، می توانند پاداش دریافت کنند. در واگذار کردن توکن‌های تزوس (XTZ) هیچ محدودیتی وجود ندارد اما بعضی بیکرها برای پذیرش خود محدودیت تعیین می‌کنند. دریافت سود به این صورت است که به ازای هر 20 روز یکبار که معادل هفت چرخه در شبکه ارز دیجیتال تزوس می‌شود، کاربرانی که دارایی خود را واگذار کرده‌اند سود دریافت می‌کنند.

  • قابل دسترس بودن نحوه مدیریت

پلتفرم‌های تزوس (XTZ) از نمونه‌های بهترین الگوریتم‌های اثبات استفاده می‌کنند. یکی از الگوریتم‌های اجماع اثبات سهام، لیکوئید (LPoS) می‌باشد. که علاوه بر توزیع پاداش، شانس تاثیر گذاری اعضا بر روی شبکه به صورت مستقیم و غیر مستقیم فراهم می‌کند.

  • به‌روزرسانی سراسری

با فرا رسیدن هارد فورک یک بلاچین، احتمال نوسان قیمت و آفلاین شدن موقتی شبکه وجود دارد. هاردفورک، تغییرات کلی در شبکه رمزارزها است که باعث ایجاد سکه می‌شود. استیمیت (Steemit) نمونه‌ای جدید از این به روزرسانی می‌باشد. ارز دیجیتال تزوس (XTZ) با کمک دفتر اصلاح کنند اش می‌تواند از وقوع چنین مشکلی جلوگیری کنند.

  • قرارداد هوشمند قابل تایید

قراردادها در تزوس (XTZ) بسیار با امنیت بوده و در مقابل حملات سایبری مقاومت‌تر می‌باشند. قابل بیان است که ثبت نشدن حمله به شبکه Tezos به دلیل کم بودن برنامه‌های غیرمتمرکز پشتیبانی شده در این پلتفرم بستگی دارد.

  • ابتکار در آموزش

تزوس (XTZ) برای تشویق توسعه دهندگان خود، هزینه‌های مالی قابل توجهی کنار گذاشته است. تاکنون حدود 30میلیون دلار در خصوص این کار کنار گذاشته شده است. هم چنین این شرکت با همکاری دانشگاه کینگزلند، به دنبال آموزش آنلاین در این زمینه می‌باشد.

  • مناسب نبودن برای استفاده در تجارت

استفاده تجاری از ارز دیجیتال تزوس (XTZ)، جزء اهداف این شرکت نمی‌باشد. ارز تزوس (XTZ) ممکن است برای سرمایه گذاران و بیکرها دارایی مناسب باشد اما برای خرید و فروش بهتر است از ارز دیجیتال دیگر استفاده کنید.

  • مشکلات گذشته

مشکلات قانونی که در گذشته برای تزوس پیش آمده باعث جدایی یکی از توسعه دهندگان آن به نام یوهان گورز شد. هر چند تزوس توانسته وجهه عمومی خود را حفظ کند ولی مشخص نیست در صورت ایجاد مشکل و اختلاف بین رهبران چه پیش خواهد آمد.

مقایسه ارزهای دیجیتال تزوس (XTZ) با اتریوم

اخیرا خبرهای زیادی در خصوص آلت کوین‌های اتریوم و تزوس (XTZ) در بازار ارزهای دیجیتال منتشر شده است. این خبرها درباره نسخه دوم اتریوم و تبدیل شدن تزوس به بزرگترین شبکه استیکینگ با 1.8 میلیارد دلار می‌باشد. بسیاری بر این باور هستند که مدل مدیریت دورن زنجیره‌ای تزوس می‌تواند به عنوان یک مزیت در برابر مدل برون زنجیره‌ای اتریوم به شمار بیاید. تزوس پروتکل‌های دارد که اتریوم به دنبال آن می‌باشد. در نتیجه مشخص است که رقابت بین اتریوم و تزوس (XTZ) بسیار نزدیک بهم میباشد.

با توجه به مشکلاتی که برای ارز دیجیتال تزوس (XTZ) در اوایل شکل گیر پیش آمد، اما به نظر می‌رسد که این ارز آینده درخشانی را پیش رو دارد. این نتیجه به خاطر نوع‌آوری‌های این ارز در زمینه‌هایی همچون، الگوریتم اجماع، برقراری امنیت در قراردادهای هوشمند، روش های جدید بروزرسانی و... می‌باشد.

نحوه کار پروتکل تزوس (XTZ):

پروتکل تزوس (XTZ) دارای یه معماری کاملا منحصر به فرد هست که از چیزی به نام پوسته شبکه استفاده می کنه. این مکانیسم نوعی میان افزار بومی آگنوستیک هست که به تیم توسعه دهنده این امکان رو میده تا یه سبک مدولار از شبکه بلاک چین به وجود بیارن که می تونه با پیروی از مجموعه ای از قوانین خاص، خودش رو تغییر، ارتقاء و اصلاح کنه. پروتکل Tezos برای همگام سازی شبکه خودش از شکل کلاسیک الگوریتم اثبات سهام، موسوم به اثبات سهام سیال(LPOS) استفاده می کنه. این شبکه نیز همانند مکانیسم سنتی POS، الگوریتمی هست که برای حفظ امنیت شبکه، اعتبارسنجی تراکنش ها و توزیع توکن تزوس (XTZ) به رایانه های دارای نرم افزار تزوس متکی هست. همچنین بلاک چین ارز دیجیتال تزوس (XTZ) به عنوان یه شبکه تراکنش غیر متمرکز بدون مجوز و همتا به همتا طراحی شده که توسط قراردادهای هوشمند اجرا میشه. علاوه بر این، پروتکل تزوس (XTZ) با حذف مدل POW، یه مدل اثبات سهام Dpos رو راه اندازی کرد و به دارندگان خودش این امکان رو میده تا در پروتکل های مهم و تصمیمات حاکمیتی شرکت داشته باشن. این کار باعث میشه تا پلتفرم به عنوان ستون فقرات همه DAPP ها در پروتکل فعالیت کنه. پروتکل تزوس (XTZ) همچنین از استقرار برنامه های غیر متمرکز Dapps که عملکردهای خاصی رو بر روی پلتفرم انجام میدن، پشتیبانی می کنه. به این ترتیب این برنامه ها به طور مستقل اجرا میشن و یعنی برای تسهیل هیچ کدوم از عملکردهای خود نیازی به مجوز یا دخالت شخص دیگه ای ندارن. بهتره بدونین که Dapps موارد استفاده از پروتکل تزوس رو گسترش و توسعه میده.

چرا ارز دیجیتال تزوس (XTZ) مهم است؟

اکثر شبکه های بلاک چین نسل اول مثل بیت کوین و اتریوم از محدودیت های خاصی رنج میبرن که توسعه دهنده های اون ها می تونن از طریق ارتقای قابل توجه اون ها رو برطرف کنن تا به مشکلات شبکه مثل مقیتس پذیری و امنیت رسیدگی داشته باشن. همچنین بعضی وقت ها هارد فورک ممکنه تنها راه حل باشه که البته می تونه باعث مشکل و شکاف سیستم بشه. همونطور که در مورد بیت کوین کش در سال 2020 این مشکل به وجود اومد.

پروتکل تزوس (XTZ) این مشکل رو با عملکرد به عنوان یه بلاک چین خود اصلاح کننده حل می کنه. شبکه ای که اون رو به یکی از امیدوار کننده ترین پروژه های امروزی در دنیا تبدیل کرده. همچنین مسائل پیرامون شبکه های غیر متمرکز نیز یه نگرانی برای جوامع بلاکچین هست که برای رفع این نگرانی، پروتکل Tezos سیستمی رو پیاده سازی کرد که در اون کاربران می تونن در مورد تغییرات مهم شبکه رای بدن و در توسعه اون با مشکل روبرو نشن. ارز دیجیتال تزوس (XTZ) نوعی ارز دیجیتال و یه پروژه بلاک چین هست که به خاطر قرار گرفتن در مکانیزم های داخلی برای ارتقای شبکه خود معروف هست.

ثبت دیدگاه

کد امنیتی

0دیدگاه

دیدگاهی ثبت نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.