قدرت شبکه های اجتماعی در رشد ارزهای دیجیتال

قدرت شبکه های اجتماعی در رشد ارزهای دیجیتال

در سال 2021 شاهد افزایش قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتالی بودیم که در بیشتر مواقع توسط توییت افراد مشهور در شبکه های اجتماعی بود اما در این بین توییت های افرادی مانند ایلان ماسک و آقای چانگپن ژائو که صرافی بزرگ بایننس رو اداره می کنه،

تأثیر زیادی داشت که میتونیم روزانه اخبار مربوط به این اثرات رو در سایت های مرتبط با فناوری و بازار ارزهای دیجیتال دنبال کنیم.

امروزه یکی از مهم ترین فاکتور های بررسی یک ارز دیجیتال، پیوستن به شبکه های اجتماعی و دنبال کردن افراد معروف و تاثیر گذار در این حوزه هست. شبکه هایی مانند فیس بوک، اینستاگرام و توییتر و سایر شبکه های اجتماعی. شبکه‌های اجتماعی پل ارتباطی بین شرکت‌های ارز دیجیتال و افراد کلیدی در این حوزه مالی هست و میتونیم اینو بفهمیم که حتی نوسانات قیمتی در این بازار، خواه ناخواه، میتونه کم و بیش تحت تأثیر این شبکه‌های اجتماعی باشه. قدرت تاثیرگذاری و نفوذ شبکه های اجتماعی در زمینه انتشار اخبار و آگاه سازی به شکل غیر قابل انکاری، بدیهی است. امروزه شبکه های اجتماعی به عنوان جزء جدایی ناپذیر زندگی عده کثیری از انسان ها به حساب می آید. به گونه ای که بررسی تلفن همراه بلافاصله پس از بیداری به یک عادت روزانه تبدیل شده. این امر گویای نقش پررنگ و غیرقابل انکار شبکه های اجتماعی و رسانه در زندگی روزمره انسان است. در ادامه باید افزود، شبکه های اجتماعی بستری متشکل از انسانهای معروف و عادی است. در این بستر هر کاربر بنا به سلیقه شخصی اش، یک فرد یا افراد مشهوری را دنبال می‌کند که نظرات و دیدگاه‌های آن را درست تر از سایر افراد و حتی در مواردی درست تر از دیدگاه خود می داند. بی شک عقاید این افراد، مسبب ایجاد تحول در مسیر فعلی و پیدایش روندی جدید برای شخص می شود. کاملاً بدیهی است، هنگامی که دانسته های افراد برای انتخاب یا تصمیم گیری راجع به موضوعی کافی نباشد، قطعا به سراغ نظرات و سخنان افراد مشهور و برجسته در موقعیت‌های مشابه میروند. در پایان این بخش، باید بیان کرد که شبکه‌های اجتماعی فضایی برای معرفی پروژه های نو، اشتراک گذاری، اظهار نظر و آموزش در رابطه با رمز ارزها را فراهم آورده و به نوبه خود در این موضوع موثر بوده است. حال ممکن است این اثر گذاری پیامدهای مثبت و منفی را به دنبال داشته باشد.

کدام یک از شبکه های اجتماعی توانسته بیشترین تاثیر را بر روی بازار ارزهای دیجیتال بگذارد؟!

توییتر: تاسیس شبکه اجتماعی توییتر که دارای ۳۲۰ میلیون کاربر فعال است به ۲۱ مارس سال ۲۰۰۶ برمیگردد. دفتر اصلی این شبکه در سان فرانسیسکو کالیفرنیا، قرار دارد. این شبکه اجتماعی که در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد، یکی از مهم‌ترین و برجسته‌ترین پلتفرم های انتشار اخبار در میان سایر پلتفرم هاست. می توان توییتر و توییت های لحظه‌ای اش را به عنوان یک منبع اطلاعاتی، جهت آگاهی از آخرین و تازه‌ترین اخبار مربوط به بازار ارز دیجیتال معرفی کرد.

تاثیرپذیری بازار ارزهای دیجیتال از شبکه های اجتماعی

در اثبات این ادعا باید به رشد سریع و قابل توجه رمز ارز دوج کوین در سالهای اخیر اشاره کرد. این رشد ناشی از محبوبیت ایلان ماسک، توییت های مرموزش در این باره و دنبال کننده های قابل توجه اش در بستر توییتر است. پس از انتشار توییت هایی از جانب ایلان، دوج کوین به طور قابل توجهی پامپ کرد و عده زیادی از این طریق به سود فراوانی دست یافتند. این گونه توئیت ها در مورد ارزهای دیجیتال دیگری همانند بیت کوین، شیبا اینو نیز، توسط ایلان ماسک، زده شده است که بر روند بازار توانسته است به صورت غیر مستقیم تاثیر بگذارد. البته این نکته لازم به ذکر است که همیشه نمی توان به صورت علنی تاثیر توئیت ها را محاسبه کرد اما همانطور که میدانید یکی از شاخصه های رفتار بازار، عرضه و تقاضا هست و این عرضه و تقاضا می تواند با توجه به احساسات حاکم بر بازار تغییر کند. چنانچه یکی از فاکتور های تشکیل دهنده شاخص ترس و طمع، شبکه های اجتماعی هستند که به میزان 25 درصد بر این شاخص تاثیر می گذارند.

اینستاگرام: اینستاگرام که یک شبکه اجتماعی تصویری است در سال ۲۰۱۰ تاسیس شد. هم اکنون بیشتر از ۴۰۰ میلیون کاربر فعال دارد. مارک زاکربرگ، بنیانگذار و مالک فیسبوک در ۶ سپتامبر ۲۰۲۱ اینستاگرام را به مبلغ یک میلیارد دلار خریداری کرد؛ لازم به ذکر است که اکنون ارزش فعلی این شبکه اجتماعی مبلغی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار تخمین زده شده است. امروزه اینستاگرام و توییتر در کنار یکدیگر از جمله پرطرفدار ترین و محبوب ترین، شبکه های اجتماعی منتشر کننده اخبار ارزهای دیجیتال به حساب می آیند و همانطور که میدانید مالک اینستاگرام که در سال 2021 اقدام به تغییر نام این کمپانی به متا (META) کرد که خود آغازگر فضای جدیدی برای دنیای متاورس و افزایش میل و اشتیاق کاربران برای سرمایه گذاری بر روی توکن های متاورسی شد.

تاثیر افراد مشهور بر نوسانات ارز های دیجیتال افراد مشهور با ایده ها و نظریات مختلفی که در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می گذارند در ترغیب و تشویق افراد برای انجام یک کار، تاثیر قابل توجه و حائز اهمیتی دارند. باید بیان داشت، تفکرات افراد معروف در حیطه ارز دیجیتال بی تاثیر نیست و نوسانات متعددی را در بازار رمز ارزها به دنبال دارد. در ادامه برای اثبات این موضوع، به ذکر نمونه هایی می پردازیم:

ترامپ در سال ۲۰۱۹: از اتفاقات مهم در سال ۲۰۱۹، توییت ترامپ در شبکه اجتماعی توئیتر بود. رئیس جمهور آمریکا در تابستان ۲۰۱۹ در رابطه با بیت کوین نظری به اشتراک گذاشت. وی بیان داشت که از طرفداران ارزهای دیجیتال و بیت کوین نیست و بیت کوین را به عنوان یک ارز، پرنوسان و اسکم معرفی کرد. ایلان ماسک در سال ۲۰۲۱: ایلان ماسک مدیرعامل شرکت‌های تسلا، اسپیس ایکس، پی پال و ده‌ها شرکت دیگر به عنوان یکی از افراد ثروتمند (ثروتمند ترین) و تاثیرگذار در جهان شناخته می شود. او در حساب توییتر خود بیش از ۵۰ میلیون دنبال کننده دارد. ایلان ماسک بیت کوین را به عنوان روش پرداختی شرکت تسلا معرفی کرد؛ مشخصا با این حرکت ارزش بیت کوین در سال ۲۰۲۰ با افزایش چشمگیری مواجه شد. این در صورتی است که ماه ها بعد به علت مصرف بیش از اندازه برق و آلودگی هوا به دنبال استخراج بیت کوین، اخباری را در حساب توییتر خود منتشر کرد.

ریدیت ریدیت یکی دیگه از پلتفرم های مهم برای ترند یک ارز دییجتال هستش زیرا در این شبکه اجتماعی افراد به گفتگو با یکدیگه میپردازن و سعی میکنن ارز دیجیتال مد نظرشون رو به روش های گوناگون در این پلتفرم به دیگران معرفی کنن.Reddit با بیش از 1.5 میلیارد بازدید در ماه، پنجمین سایت محبوب در ایالات متحده و هجدهمین برنامه محبوب در جهان هست.

ردیت به زبان ساده یک سایت با فعالیت اجتماعی هست، کاربران با عضویت در این سایت قادر هستن اخبار خود شامل متن ، تصویر و لینک رو به دیگران ارسال کنن. هر پست خبری که در این سایت وارد منتشر میشه، توسط دیگر کاربران نظر سنجی میشه اصطلاحا به این کار دادن رای مثبت یا منفی گفته میشه. در واقع تعداد آرا کاربران اهمیت هر خبر و جایگاه خبر در صفحات ردیت را مشخص می کن .

هر پست خبری بسته به تعداد آرا کسب نموده، جایگاه می گیره یعنی اگر تعداد آرا مثبت باشه به عنوان محبوب ترین پست در صفحه اصلی قرار می گیره و بر عکس اگر تعداد آرا منفی باشه در پایین ترین رده قرار گرفته و شانس دیده شدن اون توسط بقیه کمتر می شه.

دیسکورد

Discord که در اصل برای گیمرهایی طراحی شده بود که میخوان در طول بازی با هم ارتباط برقرار کنن، درسال‌های اخیر به گسترده ای توسط تیم‌های توسعه‌دهنده، آژانس‌های بازاریابی کریپتو و سرمایه‌گذاران ICO مورد استفاده قرار گرفت.

تاثیر پذیری اینگونه پیام ها بر جو حاکم در بازار و شاخص ترس و طمع چیست؟!

رفتاری که اغلب بر گرفته و تحت تاثیر رفتار افراد یا ارگان هاست و دارای مبنای هیجانی و احساسی است، در اقتصادِ رفتاری به عنوان یک رفتار گله ای یا توده وار تلقی می‌شود. در بازارهای مالی و مشخصاً بازار ارزهای دیجیتال، این گمان رایج وجود دارد که هرگاه یک فرد یا گروه اقدام خاصی را انجام می دهند؛ آن کار درست و صحیح است. این رفتار نشأت گرفته از بی توجهی و بی اطلاعی نسبت به دانسته های خویشتن است. در آخر باید افزود، روندهای صعودی و نزولی به خاطر ماهیتشان، مسبب اقدامات غیرمنطقی و آمیخته با ترس یا طمع سرمایه گذاران می شوند. احتمال وقوع این رفتار زمانی افزایش می یابد که افراد در جریان بیش از اندازه اخبار و رسانه ها قرار بگیرند. امری که با شرایط فعلی زندگی اکثر افراد امکان پذیر و قابل پیش بینی است؛ زیرا همانطور که فهمیدیم شبکه های اجتماعی به جزء جدایی ناپذیر زندگی افراد بدل شده است.

رابطه میان ارز های دیجیتال و شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی هر روز زندگی ما رو تحت تاثیر قرار می میدن؛ برخی از مردم حتی بر این باورند که اگر چیزی در رسانه های اجتماعی ترند نیست، به سادگی اتفاق نمی افته.

به همین دلیله که رسانه های اجتماعی نقش بزرگی در موفقیت و ارزش ارزهای دیجیتال دارن و بیشتر سرمایه گذاران قبل از بررسی بنیادی یه ارز، دنبال این هستن که آیا ارز مد نظر در شبکه های اجتماعی ترند مردم هست یا نه؟

افرادی که به بیت کوین که در حال حاضر محبوب ترین و با ارزش ترین ارز دیجیتال هستش، علاقه مند هستن و در سبد سرمایه گذاریشون دارن، میتونن تقریباً هر اطلاعاتی رو در مورد اون از طریق شبکه های اجتماعی مانند. فیس بوک، توییتر و به خصوص ردیت که به راه اندازی بیت کوین در جریان اصلی کمک کرد، پیدا کنن.

اما همانطور که رسانه های اجتماعی میتونه به محبوبیت ارزهای دیجیتال کمک کنه، توانایی ایجاد نوسانات قیمت در بازار رو هم داره به عنوان مثال، زمانی که خبر هک شدن تتر به ارزش 30 میلیون دلار در شبکه های اجتماعی پخش شد، ارزش بیت کوین و اتریوم به مقدار 5.4 درصد کاهش یافت.

این شبکه ها بخشی از نقش رسانه های اجتماعی در آینده پذیرش جهانی ارزهای دیجیتال هست و این تأثیر ممکنه معکوس عمل کنه به طوری که اگه پذیرش جریان اصلی حاصل بشه، میتونه منجر به نسل دیگری از شبکه های رسانه های اجتماعی منجر شه.

شبکه های اجتماعی از جمله مهمترین ابزارهای انتخاب ارزها، در صورت زمان مناسب است. به این معنی که، امکان اینکه ارز دیجیتال از لحاظ تحلیل فاندامنتالی و تکنیکالی در جایگاه مناسبی قرار داشته، ولیکن به دلیل توییت ها و اخبار مربوط، در کوتاه مدت با سقوط شدیدی روبه رو شود. در این شرایط معمولا پیشنهاد می شود که تحت تاثیر جو حاکم قرار نگرفت و معاملات خود را بر پایه تحلیل و دانش خودتان و تحلیلگران فعال در بازار ارز دیجیتال پیش ببرید. هرچند که جو حاکم بر بازار بر معاملات شما نیز تاثیر خواهد گذاشت. بنابراین باید شبکه های اجتماعی را هم برای معامله کردن و هم برای سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال مورد توجه قرار داد.

امروزه شبکه های اجتماعی و فعالیت در اونا به یکی از مهم ترین کار های روزمره هر انسانی تبدیل شده، به طوری که معمولا افراد اولین کاری که بعد از بیدار شدن انجام میدن اینه که وارد این شبکه ها میشن و اخبار و مطالب گوناگون رو بررسی میکنن.

همن طور که در موضوع مقاله بهش اشاره کردیم، شبکه های اجتماعی یکی از اصلی ترین منابع انتشار اخبار مختلف در مورد ارز های دیجیتال هست و بیشتر سرمایه گذاران امروزه بخش بزرگی از داراییشون رو به این اخبار و اهمیت دادن به این شبکه ها مدیون هستن در نتیجه ما نیز باید شبکه های اجتماعی و دنبال کردن اخبار ارز های دیجیتال توسط این شبکه ها رو جدی بگیریم و در این شبکه ها فعالیت داشته باشیم.

ثبت دیدگاه

کد امنیتی

0دیدگاه

دیدگاهی ثبت نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.