معرفی الگوی مستطیل در تحلیل تکنیکال
الگوی مستطیل (Rectangle Pattern) یکی از انواع الگوهای قیمت ادامهدهنده در تحلیل تکنیکال است. همانطور که میدانیم، الگوهای ادامهدهنده روند فعلی را برای زمان خاصی ادامه میدهند.
بررسی و تحلیل نمودار بازار مالی به کمک الگوهای مختلفی که در این فضا به وجود آمده، امکان پذیر است. هنگام ارزیابی تغییرات و نوسانات قیمت در بازار میتوان از ابزارهایی مثل اندیکاتورها استفاده کرد. اما اگر الگوهای ایجاد شده روی نمودار مورد بررسی قرار نگیرد، تحلیلگر هیچگونه اطلاعاتی برای پیش بینی وضعیت آینده بازار نخواهد داشت.
یکی از بهترین الگوهایی که امروزه توسط تحلیلگران مورد استفاده قرار میگیرد، الگوی مستطیل در تحلیل تکنیکال میباشد. الگوی (rectangle) ویژگیهای جالبی دارد که باعث شده است امکان بررسی و ارزیابی نمودارهای بازار مالی برای تحلیل گران حرفهای و مبتدی نیز به وجود بیاید.
الگوی مستطیل (Rectangle Pattern) چیست؟
الگوی مستطیل در تحلیل تکنیکال از انواع الگوهای ادامهدهنده است که بهمنزله یک محدوده معاملاتی، در طول یک توقف در روند شکل میگیرد. الگوی مستطیل بهطور معمول با استفاده از دو خط افقی به نام «خط روند» تشکیل میشود که این دو خط، به موازات یکدیگر قرار دارند. خط روند بالا بهعنوان «خط مقاومت» عمل میکند و خط روند پایین بهعنوان «خط حمایت» در نظر گرفته میشود.
الگوی مستطیلی (Rectangle Pattern) میتواند سقف و کف روند مهمی را مشخص کند. این الگو مانند سایر الگوهای قیمت تا زمانی که شکستگی رخ ندهد، کامل در نظر گرفته نخواهد شد. یک الگوی مستطیلی زمانی تشکیل میشود که قیمت بین خط مقاومت و خط حمایت در حرکت باشد؛ قیمت سهامی که بین خطوط روند در حرکت است را بهمنزله دوره تجمیع در نظر میگیرند. الگوی مستطیل در ارز دیجیتال نیز کاربرد فراوانی دارد و به معاملات این حوزه کمک بزرگی میکند.
مفهوم الگوهای ادامهدهنده چیست؟
الگوی ادامهدهنده الگویی معاملاتی است که در طول یک روند به وجود میآید. این نوع از الگوها نشان میدهند روند ادامه خواهد یافت. درواقع الگوهای ادامهدهنده بخش بزرگی از تحلیل تکنیکال به شمار میآیند و استفاده از آنها برای معاملهگران، بسیار کارآمد و مؤثر خواهد بود.
واقع الگوهای ادامهدهنده، دورهای از توقف و تثبیت موقت قیمت را پیش از ادامه در جهت روند اصلی نشان میدهند. این تثبیت، در قالب حرکت جانبی قیمت ظاهر میشود. الگوی ادامهدهنده پس از شکستی قوی در منطقه تثبیت، خود را کامل میکند و سبب ادامه روند قبلی میشود. الگوهای ادامهدهنده بهطور معمول در کوتاهمدت تا میانمدت اجرا میشوند.
انواع الگوی مستطیل در تحلیل تکنیکال
الگوی مستطیل در دو نوع الگوی مستطیل صعودی و الگوی مستطیل نزولی وجود دارد.
- الگوی مستطیل صعودی (Bullish Rectangle Pattern) در این الگو قیمت سهام بین خطوط روند برای یک دوره خاص جهش میکند و پس از آن، روند صعودی ادامه مییابد. به این ترتیب الگوی مستطیلی شکل میگیرد. اگر شکست در بالای خط مقاومت اتفاق بیفتد، میتوانید آن را یک روند صعودی بدانید.
به یاد داشته باشید برای تأیید الگو، بهطور حتم باید شکستگی رخ داده باشد. در غیر این صورت نمیتوان الگو را کاملشده دانست و تأیید کرد. پس از دوره تثبیت، معاملهگرانی که دارای موقعیت کوتاه هستند، میتوانند از به دست آوردن سود خود مطمئن باشند. از سوی دیگر، سایر معاملهگران انتظار دارند برای گرفتن موقعیت در بازار، یک بازگشت (Bounces) کوتاه داشته باشند. درواقع یک الگوی مستطیل صعودی زمانی تشکیل میشود که قیمت برای مدتی در طول یک روند صعودی تثبیت و متوقف شود. سپس به روند صعودی خود ادامه دهد.
براساس الگوی مستطیل افزایشی، معاملهگران بهدنبال آن هستند که پس از شکست قیمت از خط حمایت و تثبیت آن در داخل «منطقه شکست» یا همان «Breakout Zone» وارد موقعیتهای خرید شوند.
- الگوی مستطیل نزولی (Bearish Rectangle Pattern) این الگو یکی دیگر از انواع الگوهای مستطیل ادامهدهنده است. در یک الگوی مستطیل نزولی، قیمت سهام بین خطوط روند برای دوره خاصی جهش میکند و پس از آن، روند نزولی ادامه مییابد. به این ترتیب، الگوی مستطیل نزولی شکل میگیرد. اگر شکست در زیر خط حمایت رخ دهد، میتوانید آن را بهمنزله یک روند نزولی در نظر بگیرید. برای تأیید این الگو نیز باید ابتدا از ایجاد شکستگی اطمینان حاصل کنید و بعد، الگو را کامل و تأییدشده به حساب آورید.
پس از دوره تثبیت، معاملهگران انتظار دارند برای کاهش موقعیت خود در بازار، یک بازگشت کوچک داشته باشد.
به این ترتیب، مستطیل نزولی زمانی تشکیل میشود که قیمت برای مدتی در طول یک روند نزولی تثبیت شود و سپس به روند نزولی خود ادامه دهد. براساس این الگو، معاملهگران به دنبال آن هستند تا پس از شکست قیمت از خط حمایت و تثبیت در داخل منطقه شکست وارد موقعیتهای فروش کوتاه شوند.
کاربرد الگوی مستطیل در معامله چیست؟
الگوی مستطیل در بورس و معاملات سایر بازارها، محدوده معاملاتی را نشان میدهند که گاوها در مقابل خرسها قرار دارند. با نزدیکشدن قیمت به خط حمایت، خریداران وارد عمل خواهند شد و قیمت را بالاتر میبرند.
با نزدیکشدن قیمت به خط مقاومت، خرسها کنترل را در دست میگیرند و قیمت را پایینتر میآورند. معاملهگران زیرک گاهی اوقات زمانی که قیمت نزدیک سطح حمایت است، برای خرید و زمانی که قیمت نزدیک به سطح مقاومت است، به فروش اقدام میکنند.
در چنین شرایطی میگوییم آنها در حال بازی «بازگشت» یا همان «بانس» هستند. در میان این تلاشها، یک گروه (گاوها یا خرسها) تنها خود را خسته میکند و زمانی که شکست روند (Breakout) رخ دهد، یک گروه برنده خواهد شد.
باید بدانید که مستطیلها تمایل به خنثیبودن دارند؛ به این ترتیب حتی اگر بتوانید گاهی اوقات سرنخهایی را از الگوها به دست آورید، ممکن است عملکرد قیمت واقعی بازاری را نشان دهد که در تضاد است. تنها تا زمانی که قیمت بالاتر از سطح مقاومت یا پایینتر از سطح حمایت شکسته شود، مشخص خواهد شد کدام گروه در این نبرد پیروز شده است.
مزایای معامله با الگوی مستطیل در تحلیل تکنیکال
دلایل زیادی وجود دارد که اکثر معامله گران از الگوی مستطیل به عنوان استراتژی بریک اوت استفاده می کنند که این دلایل عبارتند از:
- الگوی مستطیل به راحتی می تواند سطوح حمایت و مقاومت را در شکل مستطیل تشخیص دهد.
- این الگو در بازار های مختلف قابل استفاده است.
- درک الگوی مستطیل برای معامله گران تازه کار آسان است؛ آن هم از طریق شناسایی الگوی ادغام در یک روند موجود و سپس معامله در منطقه شکست.
- نقاط ورود، توقف و محدودیت سطوح به سادگی قابل فهم است و در معامله اعمال می شود.
- می توان از آن به عنوان یک استراتژی شکست یا استراتژی معامله در مناطق رِنج استفاده کرد.
روش تشخیص الگوی مستطیل
یک کندل تأییدی که خارج از رنج پایین یا بالا بسته می شود، پایان تشکیل الگوی مستطیل و جهت شکست روند را نشان می دهد. معامله گران همیشه باید با مشاهده کلی نمودار که ممکن است الگو های بزرگتر دیگری را نشان دهد، الگو های برگشتی احتمالی در روند را تشخیص دهند.
الگوی مستطیل به معامله گران چه می گوید؟
نبرد بین خرس ها و گاوها با الگوی بازگشتی کف دوقلو نشان داده می شود. در داخل الگوی نمودار مستطیل، تلفیقی وجود دارد که نشان می دهد هیچ کس کنترل بازار را در دست ندارد، نه خرس ها و نه گاو ها.
اشتباه اصلی برخی معامله گران این است که قیمت ادغام شده را معامله می کنند و حد ضرر خود را پایین تر یا بالاتر قرار می دهند. هرچه تعداد حد ضرر ها در بالا یا پایین الگوی نموداری بیشتر باشد، این سطوح برای معامله گران باتجربه ای که برای انجام معاملات مهم خود به نقدینگی ارائه شده توسط این اُردر ها نیاز دارند، اهمیت بیشتری پیدا می کند.
مراحل استفاده از الگوی مستطیل در معامله چیست؟
- پیش از هر چیز باید الگوی مستطیلی را شناسایی کنید. برای این کار ابتدا باید الگوی سهامی را پیدا کنید که در حال تجربه دوره تثبیت است. شما باید حداقل دو قله و دو کف قیمتی را بیابید که به شکل افقی و در موازات یکدیگر هستند. این دو قله و دو کف، درواقع سطح حمایت و سطح مقاومت الگوی شما را ایجاد میکنند. سه نوسان قیمت بعدی بهترتیب کف، قله و کف دیگر را ایجاد میکنند. هنگامی که میبینید عملکرد قیمت در حال مکث یا برای بار دوم از سطح پایین در حال بازگشت و جهش است، میتوان الگو را تأییدشده دانست.
- اگر الگوی مستطیل صعودی است، باید یک شکست از سطح بالایی الگو مشاهده شود. این شکست تأیید میکند حرکت صعودی از سر گرفته شده است. از سوی دیگر، اگر مستطیل نزولی باشد، برای تأیید الگو، قیمت باید سطح پایین یعنی سطح حمایت را بشکند. در این حالت، سیگنالی در نمودار خواهیم داشت که میگوید قیمت میتواند حرکت نزولی جدیدی را آغاز کند.
- در این مرحله میتوانید با استفاده از الگوی مستطیل ادامهدهنده وارد معامله شوید. برای بازکردن یک موقعیت، ابتدا باید مطمئن شوید در همان جهتی که روند مکث داشته، یک شکست اتفاق افتاده باشد. سپس اگر مستطیل صعودی بود، میتوانید برای خرید و اگر مستطیل نزولی باشد، میتوانید به فروش اقدام کنید.
- در معامله با استفاده از الگوی مستطیل، باید از دستور حد ضرر برای مدیریت موقعیت خود استفاده کنید. زمانی که شکست را مشاهده کردید، باید فاصله بین سطح مقاومت و حمایت را اندازه بگیرید. سپس استاپ لاس یا همان حد ضرر را در نقطه میانی این فاصله قرار دهید.
- در مورد هدف معاملات با الگوی مستطیل و زمان خروج از معامله با این الگو، یک قانون وجود دارد. براساس این قانون باید در معامله بمانید تا زمانی که نمودار، حداقل هدف قیمت را که برابر با اندازه الگوست، تجربه کند؛ به این ترتیب، فاصله بین سطح حمایت و مقاومت مستطیل باید از لحظه شکست روی نمودار اعمال شود. با توجه به اینکه حد ضرر شما در وسط الگو قرار دارد، هدف یا همان حد سود شما دو برابر حد ضرر خواهد بود. این موضوع نسبت برد و باخت را ۲:۱ میکند.
الگوهای مستطیل، الگوهای مهم و رایجی هستند که میتوانید از آنها برای تجارت روزانه همه داراییهای خود استفاده کنید. الگوی مستطیل در ارز دیجیتال و تمام فضاهای معاملاتی بهراحتی شناسایی میشوند و استفاده از آنها آسان است.
ثبت دیدگاه
0دیدگاه
دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.