معرفی ارز دیجیتال کوتی (COTI)
ارز دیجیتال کوتی (COTI) در ژوئن سال 2017 (خرداد 1396) ایجاد شد و مقر اصلی آن در جبلالطارق است. تیم توسعهدهنده این رمز ارز شامل منهدسان، توسعهدهندگان، بانکداران و محققانی است
که همگی به بلاک چین، تمرکز زدایی و حریم خصوصی علاقه دارند.
پلتفرم کوتی (COTI) از همان ابتدا برای حل کردن ضعفهای اقتصاد سنتی در زمینههای قانونگذاری، امنیت، مصرف بالای انرژی و عدم اطمینان به فناوری بلاک چین طراحی شده است. کوتی پروتکلی مبتنی بر دگ (DAG) است و چارچوبی مقیاسپذیر و سریع دارد که در اکتبر 2021 (مهر 1400)، توانست به رکورد 10 هزار تراکنش در ثانیه دست پیدا کند. البته این پلتفرم امروزه مدعی است که توانایی پردازش 100 هزار تراکنش در ثانیه را دارد.
گرگ کید (Greg Kidd) و نمرود لهوی (Nimrod Lehavi) در ژوئن سال 2017 (خرداد 1396) مسیر توسعه رمز ارز کوتی (COTI) را مشخص کردند. این ارز دیجیتال در ابتدا قرار بود بر بستر شبکه اتریوم توسعه پیدا کند و یک توکن ERC-20 باشد. اما مشکلات مربوط مقیاسپذیری شبکه اتریوم باعث شد تا توسعهدهندگان به فکر ایجاد شبکهای متفاوت بیفتند؛ شبکهای که توانایی تکامل پیدا کردن در آینده را داشته باشد. اینگونه بود که توسعه تراست چین (Trust Chain) آغاز شد.تراست چین با استفاده از قابلیتهای گراف جهتدار غیرمدور (Directed Acyclic Graphs) یا همان DAG، شبکهای اختصاصی ایجاد کرد که قادر به پشتیبانی از کوتی (COTI) و تمامی خدمات ارائه شده در پلتفرم آن است. در سال 2018، یک وایت پپیر تحت عنوان «توافق جمعی تراست چین» یا “The Trust Chain Consensus” منتشر شد که مسیر توسعه را ترسیم کرد و پروتکل توافق جمعی جدید آن، یعنی اثبات اعتماد (Proof of Trust) یا PoT را معرفی نمود.
پس از انتشار وایت پیپر، تیم توسعهدهنده کار خود را آغاز کرد و بالاخره در زوئن 2019 (خرداد 1398) شاهد عرضه اولین نسخه از Trust Chain بودیم. نسخه دوم این پروتکل نیز در ژوئن 2021 (خرداد 1400) عرضه شد که در مقایسه با نسخه اول کاملتر و مقیاسپذیرتر بود. از آن زمان تاکنون، توسعه ارز دیجیتال و پلتفرم کوتی (COTI) هموار ادامه داشته است؛ زیرا این پروزه به دنبال رسیدن به بالاترین جایگاه ممکن در هر دو نوع اقتصاد متمرکز (CeFi) و غیر متمرکز (DeFi) است.
ارز دیجیتال کوتی (COTI) چیست؟
اکوسیستم کوتی (COTI) یک ارز دیجیتال بومی دارد که با نماد COTI شناخته میشود. این رمز ارز مبتنی بر DAG با موجودی 2 میلیارد واحدی عرضه شده و قابل استخراج نیست. در حاضر میتوانید کوتی (COTI) را در سه بستر تراست چین، اتریوم و بی ان بی چین پیدا کنید:
تراست چین: شبکه اصلی و بومی ارز کوتی (COTI). اتریوم: توکن ERC-20 توکن کوتی (COTI) که در برخی اپلیکیشنهای غیر متمرکز اتریومی هم کاربرد دارد. بی ان بی چین: توکن BEP-2 و توکن BEP-20 که در اکوسیستم دو بلاک چینی بایننس عرضه شده است.
شبکه کوتی (COTI) چگونه کار میکند؟
پلتفرم کوتی قرار است نسل جدیدی از محصولات اقتصادی را تولید کند که برای جنبههای مختلف اقتصاد دیجیتالی آینده کاربرد خواهند داشت. ارز دیجیتال کوتی (COTI) در اکوسیستمی جامع که همه چیز در آن به صورت اختصاصی طراحی شده، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مقیاسپذیری یکی از قدیمیترین چالشهای پیش روی ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین بوده است. بلاک چین اصلی محبوبترین رمز ارز دنیا تنها قادر به پردازش 20 تراکنش در ثانیه است که در کنار کارمزد بالای آن، انجام تراکنشهای کوچک و روزمره را عملا غیر ممکن میکند. اما شبکه کوتی (COTI) که بر مبنای پروتکل لایه اولی تراست چین فعالیت میکند، (طبق ادعای توسعهدهندگان) قادر به پردازش 100 هزار تراکنش در ثانیه بوده و هزینه بسیار کمتری هم از کاربران دریافت میکند.
الگوریتم اثبات اعتماد (PoT)
کوتی مشکل مقیاسپذیری را با مکانیزم اجماعی به نام اثبات اعتماد (PoT) حل میکند که ترکیبی از الگوریتم اثبات کار (PoW)، ساختار داده مبتنی بر DAG (گراف جهتدار غیرمدور) و فناوری تراست چین است. علاوه بر این، در پلتفرم کوتی (COTI) یک دفتر کل توزیع شده به نام کلاستر (Cluster) هم وجود دارد که تراکنشهای انجام شده را ثبت میکند. البته این دفتر کل به جای جمع آوری تراکنشها در بلاکها، آنها را پشت سر هم قرار میدهد؛ به این صورت که برای تایید و ثبت شدن یک تراکنش، نودهای تاییدکننده باید آن را به دو تراکنش قبلی متصل کنند.
مکانیزم PoT به گونهای طراحی شده که تاییدکنندگان بر اساس میزان قابل اطمینان بودنشان انتخاب میشوند. علاوه بر این، هر کاربر و نود ثبت شده در کلاستر هم بر اساس «امتیاز اعتماد» رتبه بندی میشوند که بر مبنای عملکرد و آمار تراکنشها محاسبه میشود. هر چقدر امتیاز یک کاربر بالاتر باشد، تراکنشهای وی نیز زودتر و با هزینه کمتری پردازش خواهند شد. هنگامی که کاربر تراکنشی در شبکه کوتی (COTI) ثبت میکند، سیستم به صورت تصادفی دو نود تاییدکننده با امتیازهای مشابه به کاربر را انتخاب میکند تا آن تراکنش را بررسی کنند. در نتیجه تراکنشهای کاربرانی که امتیاز اعتماد بالاتری دارند توسط نودهای قویتر تایید خواهند شد که سرعت کار تا حد زیادی افزایش میدهد. لازم به ذکر است که در شبکه کوتی (COTI) تراکنشهای کاربرانی که امتیازهای اعتماد متفاوت دارند، به موازات یکدیگر پردازش شده تا برای مقیاسپذیری و امنیت شبکه مشکلی به وجود نیاید.
همان طور که بالاتر اشاره شد، در شبکه کوتی (COTI) مکانیزم اثبات کار هم مورد استفاده قرار گرفته که البته با مکانیزمهای به کار رفته در بلاک چینی مانند بیت کوین متفاوت است. نودهای تاییدکننده کوتی (COTI) با انجام فعالیتهای مبتنی بر PoW تراکنشها را به کلاستر اضافه میکنند، اما توانایی انجام این فعالیتها به معنای حتمی بودن ثبت شدن تراکنش نیست. در واقع این امتیاز اعتماد هر نود است که از اهمیت بالایی برخوردار بوده و درجه سختی فعالیت و در نتیجه میزان کارمزد تراکنش را مشخص میکند.
توجه داشته باشید که این فعالیتهای PoW تنها برای حفظ امنیت شبکه انجام میشود و با فرآیند استخراج ارز دیجیتال تفاوت دارد. در واقع همین تفاوت است که باعث شده کارمزد انجام تراکنش با ارز دیجیتال کوتی (COTI) از بسیاری از رمز ارزهای قابل استخراج کمتر باشد.
ویژگیهای شبکه کوتی (COTI)
- مقیاس پذیری: کوتی توانایی پردازش بیش از 100 هزار تراکنش در ثانیه را دارد.
- کاربرد آسان: استفاده از کوتی (COTI) برای کاربران عادی و شرکتها به یک اندازه آسان است.
- محفاظت از فروشنده و خریدار: سیستم حل اختلاف کوتی کاربران را به هنگام بروز انواع مشکلات یاری خواهد کرد.
- مقرون به صرفه: با حذف واسطه و فرآیند استخراج، کوتی (COTI) انرژی کمتری مصرف کرده و در نتیجه هزینه کمتری هم از کاربران دریافت میکند.
- تایید آنی تراکنشها: در شبکه کوتی، تراکنشها، پرداختهای همتا به همتا و انتقال دارایی به صورت لحظهای انجام میشود.
- امنیت: فناوری دفتر کل توزیع شده کوتی (COTI) باعث میشود یک نقطه شکست خاص وجود نداشته باشد.
آینده ارز دیجیتال کوتی (COTI)
شبکه کوتی حوزه فینتک را به عنوان هدف خود انتخاب کرده است. در حاضر نیازهای زیادی در این حوزه نیازهای وجود دارد و علیرغم تلاش پروژههای مختلف، مشکلاتی مانند انتقال دارایی بین پلتفرمی، همچنان با برجا هستند. خدمات و محصولات عرضه شده توسط کوتی (COTI) امکانات خوبی را در اختیار مشریان شرکتی قرار داده و در نتیجه پتانسیل رشد بالایی این پلتفرم و رمز ارز بومی آن در نظر گرفته میشود. البته باید افزود که کوتی (COTI) هنوز خیلی مورد توجه قرار نگرفته و به کاربران و مشتریان بیشتری نیاز دارد. توسعهدهندگان این پلتفرم در ابتدای 2023 برنامه خود برای سال جدید را منتشر کردند که اهداف آنان را بهتر مشخص میکند. در سال 2023، نسخه جدید خزانهداری کوتی تحت عنوان Treasury 2.0 و در کنار ارز جدید gCOTI معرفی خواهد شد. gCOTI توکن حاکمیتی پلتفرم کوتی است و دارندگان آن حق رای و در نتیجه حق شرکت در فرآیندهای مدیرتی پلتفرم را به دست خواهند آورد. افزایش سطح مقیاسپذیری استیبل کوین Djed نیز به عنوان یکی از اهداف اصلی توسعهدهندگان در سال میلادی جدید معرفی شده است. تیم توسعهدهنده کوتی (COTI) قصد دارد Djed را به برترین استیبل کوین موجود در اکوسیستم کاردانو تبدیل کند.
علاوه بر این، بروزرسانی COTI V2 نیز قرار است در سال میلادی جدید با پیشرفت و بهبودهای پرتعداد عرضه شود و در نهایت کوتی را به برترین راهحل لایه اولی برای توسعه برنامههای غیر متمرکزی که با قوانین رگولاتوریها هماهنگ هستند، تبدیل کند. تیم توسعهدهنده ارز دیجیتال و پلتفرم کوتی (COTI) بر این باور است که حوزه کریپتو به یک راهحل لایه اولی متانسب با نیازهای پرداختی مصرفکنندگان و تاجران احتیاج دارد. این پلتفرم بستر لازم برای صدور و عرضه توکنهای اختصاصی کسب و کارها، فروشندگان، استیبل کوینها و بسیاری دیگر از موارد را فراهم کرده که همگی از مزایای رمز ارز کوتی (COTI) برخوردار هستند. این یعنی کسب کارها میتوانند توکنهای شخصیسازی شدهای داشته باشند که به صورت آنی و با هزینه کم قابل انتقال هستند. پلتفرم کوتی (COTI) همواره به دنبال پیدا کردن شرکای جدید و همکاری با سازمانهای مختلف است و به همین خاطر میتوان آیندهای هیجان انگیز برای اکوسیستم آن پیشبینی کرد.
ثبت دیدگاه
0دیدگاه
دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.