معرفی ارز دیجیتال کوانت (QNT)

معرفی ارز دیجیتال کوانت (QNT)

ارز دیجیتال کوانت (QNT) که با علامت اختصاری QNT نمایش داده می‌شود یک توکن از نوع ERC-20 است که در شبکه کوآنت برای پرداخت هزینه کالا، خدمات و هزینه دریافت مجوز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این شبکه به عنوان فناوری قلمداد می‌شود که ارتباط بین چندین بلاک‌چین را با کمک سیستم عامل اورلجر (Overledger) فعال می‌کند و مسائل مربوط به قابلیت همکاری بلاک‌چین‌ها را بدون استفاده از نرم‌افزارهای پیچیده برطرف می‌کند.در واقع Overledger توسعه‌دهندگان را قادر می‌سازد تا برنامه‌های چند زنجیره ای غیرمتمرکز به نام MApps را برای مشتریان ایجاد کنند. مشتریان برای ایجاد یک MApp در شبکه، ملزم به هولد مقداری توکن QNT هستند.

توکن شبکه کوانت QNT نام دارد. توسعه‌دهندگان برای ایجاد هر چیزی در پلتفرم کوانت به خرید مجوز کوانت (QNT) نیاز دارند. به بیان ساده‌تر اینکه اکوسیستم کوانت Quant از توکن کوانت (QNT) برای دسترسی به شبکه و پلتفرم Overledger استفاده می‌کند و اشتراک‌گذاری داده‌ها را ایمن می‌سازد. در نتیجه کوانت (QNT) به عنوان بخش مهمی از شبکه، ارزش‌های پروژه را به اشتراک می‌گذارد و از آن حمایت می‌کند.

نکته قابل توجه در مورد شبکه کوانت این که این شبکه منبع باز نبوده و بنابراین فناوری مورد استفاده در بسیاری از محصولاتی که استفاده می‌کنند دارای حق ثبت است و برای استفاده از آن مجوز لازم است. این شبکه قادر است تا از ریپل، بایننس‌چین، استلار، آیوتا، همینطور اتریوم و بیت‌کوین و از بلاک‌چین‌های هایپرلجر متعلق به شرکت فابریک (Hyperledger Fabric)، کوروم متعلق به شرکت جی‌پی مورگان (Quorum JP Morgan) و بلاک‌چین کوردا متعلق به شرکت آر۳ (R3 Corda) پشتیبانی کند.

با توجه به این که پروژه کوانت (QNT) منبع باز نیست، بنابراین عجیب نیست که نحوه کار و جزئیات عملکرد فناوری‌هایی که استفاده می‌کند را به اشتراک نمی‌گذارد.

تاریخچه کوآنت نتورک و ارز کوانت (QNT)

شبکه کوآنت توسط فردی به نام گیلبرت وردیان (Gilbert Verdian) تاسیس شد. در حوزه ارز دیجیتال، تجربه ایشان و رابطه‌هایی که با موسسه‌های فعال در بخش‌های خصوصی و دولتی دارند، با هیچ کس دیگری قابل مقایسه نیست. آقای وردیان پس از آشنایی با بیت کوین در سال ۲۰۰۹، همیشه از کارکنانش خواسته تا از تکنولوژی بلاک چین استفاده کنند. وی در شرکت‌های نام آشنایی مانند ارنست اند یانگ (Ernst & Young)، ایچ‌اس‌بی‌سی (HSBC)، نفت بی‌پی (BP Oil) و پرایس واتر هاوس کوپرز (PricewaterhouseCoopers) موقعیت‌های شغلی مهمی را در اختیار داشته است.

اما سابقه کاری شگفت انگیز موسس شبکه کوآنت به این شرکت‌ها ختم نمی‌شود و او در وزارت دادگستری بریتانیا (Ministry of Justice‎)، بانک انگلستان (Bank of England) و حتی فدرال رزرو (Federal Reserve) هم سابقه فعالیت داشته است. آقای وردیان در سال ۲۰۱۵ به ایجاد «استاندارد ایزو TC307 برای بلاک چین» کمک کرد که امروزه راهنمایی برای روند توسعه بلاک چینی چیزی نزدیک به ۶۰ کشور محسوب می‌شود.

در همان سال بود که گیلبرت وردیان پایه‌ریزی برای پروژه‌ای که در نهایت به شبکه کوانت (QNT) تبدیل می‌شد را آغاز کرد و این نتورک بالاخره در دسامبر ۲۰۱۷ (آذر ۱۳۹۶) به صورت رسمی معرفی شد. هدف این پروژه، حل کردن تمام مشکلات بلاک چینی است که آقای وردیان طی دوران کاری‌ تحسین برانگیزش مشاهده کرد. همه این مشکلات از ریشه به مسئله تعامل پذیری مربوط هستند و قرار است Quant Network راه حلی برای آن‌ها باشد.

شبکه کوانت (QNT) چیست؟

کوآنت نتورک یک شرکت تکنولوژی بلاک چینی است که می‌خواهد با استفاده از سیستم عاملی به نام «اورلجر» (Overledger OS)، بین بلاک چین‌های مختلف تعامل پذیری ایجاد کند. بر خلاف بسیاری از پروژه‌هایی که اهداف مشابه دارند، کدهای شبکه کوآنت متن‌باز نیستند و بخش عمده تکنولوژی به کار رفته در محصولات آن ثبت اختراع شده است. بنابراین استفاده از محصولات Quant Network تنها با دریافت مجوز امکان پذیر خواهد بود. کوآنت نتورک در کنار ارائه خدمات بلاک چینی تجاری، قصد دارد چندین بلاک چین ارز دیجیتال متفاوت را هم در شبکه اورلجر بگنجاند. در زمان نگارش این مقاله، شبکه کوآنت از بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH)، ریپل (XRP)، بایننس چین (Binance Chain)، استلار (Stellar)، ایاس (EOS)، آیوتا (IOTA) و کانستلیشن نتورک (Constellation Network) پشتیبانی می‌کند. در ضمن بلاک چین‌های کورم (Quorum) شرکت جی پی مورگان (JP Morgan)، آر۳ کوردا (R3 Corda) و هایپرلجر فبریک (Hyperledger Fabric ) هم تحت پشیبانی این شبکه قرار دارند.

بنیانگذاران کوانت

گیلبرت وردیان (Gilbert Vardian) یکی از بنیانگذاران این شبکه بوده که قبل از راه‌ اندازی آن به عنوان افسر ارشد امنیت اطلاعات در شرکت نرم‌افزاری وکالینک (Vocalink) فعالیت داشت. او همچنین در زمینه های گوناگون دیگری مانند مدیریت امنیت وزارت دادگستری انگلستان فعالیت داشته است.

از دیگر بنیانگذاران این شبکه می توان به پائولو تاسکا (Paolo Tasca) اشاره کرد. تخصص این فرد در زمینه سیستم‌های توزیع‌شده است. قبل از این پروژه دکتر پائولو در زمینه‌های فناوری بلاک‌چین برای سازمان ملل و بانک‌های مرکزی در نقاط مختلف جهان فعالیت داشته است.

هدف از ایجاد ارز کوانت (QNT)

هدف اصلی ایجاد پروژه کوانت از بین بردن و حذف شکاف بین بلاک‌چین‌ها عنوان شده است. در این پروژه ستون و پایه اصلی، شبکه overledger است و Quant به عنوان اکوسیستمی است که قرار است بستر اقتصاد دیجیتال آینده بر روی آن ساخته شود.

شبکه Overledger توسعه‌دهندگان خود را قادر به ساخت و ایجاد اپلیکیشن‌هایی معروف به MApps برای مشتریانشان است. این اپلیکیشن‌ها در واقع برنامه‌های چند زنجیره‌ای غیرمتمرکز هستند و برای ایجاد آنها باید مقدار مشخصی توکن کوانت (QNT) را در اختیار داشت. کوانت شبکه‌‌ای را برای توسعه‌‌دهندگان و موسسات به منظور ارتباط همزمان با چندین (DLT) یا فناوری دفتر کل توزیع ‌شده فراهم می‌کند.

آینده شبکه کوانت

از اهداف بلند مدت کوانت، تبدیل‌شدن به رقیبی برای اپل یا مایکروسافت در حوزه بلاک‌چین است. در واقع کوانت نتورک شباهت چندانی به سایر پروژه‌های رمز ارزی ندارد و از نظر نوع فعالیت، به غول‌های تکنولوژی سیلیکون‌ولی (Silicon Valley) نزدیک‌تر است.

بر اساس گفته‌های مدیر عامل این شبکه، گیلبرت وردیان، در ابتدا قرار نبود توکنی برای Quant Network عرضه شود، اما امروزه علاوه بر به وجود آمدن توکن کوانت (QNT)، امکان استیکینگ (Staking) آن هم فراهم آمده است.

شبکه کوانت (QNT) پروژه‌ای با اهداف بزرگ و جاه‌طلبانه است که کار خود را در حالی شروع کرد که با بازار نزولی ارزهای دیجیتال مواجه شد و به همین دلیل هم با موانع زیادی مواجه شد. اما مسئله مهم این است که در شرایط فعلی بازار، وضعیت Quant Nework امیدوارکننده به نظر می‌رسد و توکن کوانت (QNT) ارزش بیشتری پیدا کرده است.

حالا سوالی که برای خیلی‌ها پیش آمده این است که آیا این شبکه می‌تواند با بکارگیری سیستم عامل اورلجر با بخش‌های دولتی و خصوصی قرارداد ببندد یا خیر. از طرف دیگر این شبکه در زمینه فعالیت خود رقیب خاصی ندارد که یک نکته مثبت برای آن محسوب می‌شود.

عرضه اولیه سکه کوآنت نتورک

شبکه کوآنت مراسم عرضه اولیه سکه یا ICO خود را در می ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۱۳۹۷) برگزار کرد. در آن زمان موجودی کلی ارز دیجیتال کوانت (QNT) تقریبا ۴۵.۵ میلیون واحد بود. ۳۰ درصد از این موجودی در اختیار کوآنت نتورک قرار گرفت و ۷۰ درصد باقیمانده نیز برای مراسم‌های پیش فروش و ICO کنار گذاشته شد.

با این حال، عرضه اولیه سکه کوآنت نتورک با موفقیت چندانی همراه نبود؛ زیرا طی آن تنها ۱۱ میلیون دلار سرمایه جمع آوری شد. این میزان سرمایه با ۱۶ میلیون دلار (حداقل میزان سرمایه مورد نیاز یا Soft Cap) فاصله قابل توجهی داشت و تقریبا ۴ برابر از سقف تعیین شده برای فروش توکن در این مراسم (یا Hard Cap) کمتر بود. در زمان برگزاری این ICO، هر واحد QNT تقریبا ۱.۱ دلار قیمت داشت و این یعنی چیزی نزدیک به ۱۰ میلیون دلار سرمایه از این مراسم جمع آوری شد. با توجه این موضوع و سوزانده شدن توکن‌ها با فاصله ۴ ماه از این مراسم، میزان موجودی در حال گردش کوانت (QNT) پس از سپتامبر ۲۰۱۸ تایید می‌شود.

ثبت دیدگاه

کد امنیتی

0دیدگاه

دیدگاهی ثبت نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.